Kookcursus Een Beetje Beter Les 0

Een Beetje Beter
Een Beetje Beter

Les 0 is geen echte kookles, maar een voorbereidende vergadering waarin het de bedoeling is dat de cursisten met elkaar kennis maken.  Ook wordt de inhoud van de cursus doorgenomen. Een belangrijk onderdeel van deze les is ook het maken van een aantal praktische afspraken, waaronder het tijdstip van de verschillende lessen van de Kookcursus Een Beetje Beter.

Voorstelling Cursisten

– kookervaring: dagelijks / enkel WE / nooit

– voorkeurkeuken / gerechten

– favoriete restaurant

– beste culinaire ervaring: op restaurant / zelf klaargemaakt

 – Wat verwacht je van de cursus?

Praktische afspraken

– Namen, e-mail en telefoonnummers.

  • Hoe te communiceren: mail, whatsappgroep, …

– Dag en uur kookles. Voorlopige kalender opstellen.

Enkele afspraken tijdens de lessen

  – Voor aanvang de handen wassen

   – Afwassen: groep die voorgerecht maakt

   – Tafel dekken: groep die nagerecht maakt

  – Op voorhand les en gerechten doornemen

Drank bij het eten

– Water via dispenser Amerikaanse koelkast

– Wijn op initiatief en voor rekening cursisten.

Nog een aantal praktische zaken

– WE voor iedere les wordt een mail gestuurd / boodschap in whatsappgroep, graag respons

– Wie niet kan komen: verwittigen 48 uur op voorhand 

– Wie te laat komt: graag telefoontje

– uitlenen materiaal + kookboeken is mogelijk tijdens de duur cursus.

Websites

– korte demo om wegwijs te geraken in de website van EbB:

     lessen, recepten
-Op Facebook:

   Pagina Patrick Delhaye 

   Pagina Kookcursus een beetje beter

-Op Instagram

   Patrick Delhaye 

Persoonlijk gereedschap

– Messen

     Demi-Chef

     Keukenmes

     Office-mes

     Fileermes

     Dunschiller

– Keukenschort

Keuken

– Bediening gasvuur en dampkap

– Ovens (2 elektrische, 1 combineerstoomoven en 1 Microgolf)

– Afwasmachine, Frigo, Voorraadkasten

– Plaats Borden, Messen, Vorken, Potten en Pannen

– Keukenweegschaal

– Bediening keukenkraan

Inhoud Cursus

– Overlopen cursus

Naar Les 1 >>>>