Eten in Rome

Om de trip naar Rome in februari 2018 nog een drietal adresjes waar je lekker kunt eten in Rome.

Broodjes en Italiaanse delicatessen in San Lorenzo

Het eerst is een eenvoudige broodjeszaak in de San Lorenzo wijn in de buurt van La Sapiensa, de universiteit van Rome. Het gaat om Ciacco&Bacco, in de Via Dei Ramni 28.

Website: https://nl-nl.facebook.com/CiaccoBacco-San-Lorenzo-865095673532076/

De zaak heeft slechts 10 stoelen, 5 tafeltjes en 3 koeltogen. Bij goed weer staan ook nog 5 tafeltjes buiten. Je kunt er vooral broodjes en koude schotels met Italiaanse kazen en vleeswaren eten aan ontzettend lage prijs voor heel goede kwaliteit zoals enkel in Italië kan. De honing met truffel was een aangename bijkomstigheid. Onderstaande foto toont de “kleine” schotel aan 10 Euro.

CiaccoBacco

Bistecca Fiorentina in Trastevere

Een ander leuke plaats is La Tavernetta 29 Da Tony e Andre, in de  Via Della Pelliccia 29a in Trastevere, de hippe wijk aan de andere kant van de Travere. In een buurt waar het wemelt van de toeristentraps is dit nog engszins vrij autenthiek. Je kunt er heerlijke saltimbocca eten aan 10€ en het is ook mogelijk een bistecca Fiorentiana voor één persoon te bestellen (600 gram, 30€).

Website: latavernatta29.it

Bistecca Fiorentina

Gefrituurde Vis aan de kust in Ostia Lido

Tenslotte nog een leuk adresje, dit keer aan zee in Ostia Lido. Je kunt daar naartoe gaan met de trein vanuit het treinstation naast de metrohalte Piramide. Een gewoon bus-,tram- metroticket volstaat.

Het strand is niet het meest mooie van Italië, maar geschikt om in de buurt van Rome even uit te waaien en op het terras te genieten van een Aperol Spritz.  Wij gaan graag naar een eenvoudige tavola Caldo waar enkele eenvoudige warme gerechten aangeboden worden zoals de gefrituurde vis. Het staat wel niet op de kaar maar ze hebben er ook varkenskotelet, hier bistecca genoemd.

Het gaat om El Miramar, Lungomare Paolo Toscanneli 15. Een website hebben ze wel niet 🙂

Pesce Fritta

Voor enkel foto’s over de Lido aan de hand van Annie Vercruysse kun je hier klikken.

Geef een reactie