Hier een recept voor het bereiden van Risotto in Hogedrukpan.
De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in.
Risotto in Hogedrukpan
Risotto bereid onder hoge druk
Porties: personen
Calorieën: 445kcal
Ingrediënten
- 2 tassen Arbioro rijst
- 4 tassen bouillon
- 1 ui
- 1 scheutje Witte wijn
- olijfolie
- parmezaanse kaas
- boter
Instructies
- Doe olie in pan en gesnipperde ui. Bak 5 minuten aan.
- Doe de rijst erbij en bak ook even aan
- Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
- Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
- Laat druk ontsnappen en doe open.
- Roer kaas en boter erdoor
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 13g
Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.