Risotto in Hoge Druk kookpot

Risotto in Hogedrukpan

Hier een recept voor het bereiden van Risotto in Hogedrukpan.

De tijdswinst in vergelijking met de traditionele manier van bereiden van risotto is enorm en de smaak boet zeker niet in.

Risotto in Hogedrukpan

Risotto bereid onder hoge druk
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 445kcal

Ingrediënten

  • 2 tassen Arbioro rijst
  • 4 tassen bouillon
  • 1 ui
  • 1 scheutje Witte wijn
  • olijfolie
  • parmezaanse kaas
  • boter

Instructies

  • Doe olie in pan en gesnipperde ui. Bak 5 minuten aan.
  • Doe de rijst erbij en bak ook even aan
  • Doe wijn erbij en laat verdampen. Doe dan de bouillon erbij en roer goed dooreen.
  • Kook op hoge druk tot stoom eruit komt. Kook dan nog 7 minuten.
  • Laat druk ontsnappen en doe open.
  • Roer kaas en boter erdoor

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 445kcal | Koolhydraten: 63g | Eiwit: 20g | Vet: 13g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle voorgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie