Krielaardappelen in Thermomix

Krielaardappelen in Thermomix

Dit is een recept voor het bereiden van krielaardappelen in een Thermomix. Krielaardappelen zijn kleine aardappelen (23 tot 30 mm) met een hele dunne schil zodat ze geschikt zijn om met schil te eten. Wij verkiezen evenwel om die te pellen en later af te bakken in olijfolie. Krielaardappelen slaat dus niet op de variëteit maar op de grootte van de aardappelen.

Met dit recept willen wij nogmaals erop wijzen dat de tijd die je moet instellen op de Thermomix bij het bereiden van warme bereidingen de tijd is vanaf het bereiken van de gewenste temperatuur. Dit deden we eerder ook in een recept voor het bereiden van kabeljauw Klik hier voor dit recept

Krielaardappelen in Thermomix

Recept voor Krielaardappelen bereid in een Thermomix
Passieve tijd55 min
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 6 personen
Calorieën: 150kcal

Ingrediënten

  • 1000 gram krielaardappelen
  • 1 liter water
  • zout

Instructies

  • Doe het water in de mengbeker van de Thermomix. Plaats deksel en Maatbeker op mengbeker.


    Stel TM in: de tijd die nodig is om Varomix temperatuur te bereiken / Varomix / Snelheid 1
  • Doe zout bij het water in de mengbeker wanneer de temperatuur de varomix temperatuur bereikt heeft. Doe de varomix schaal op de beker en doe de gewassen krielaardappelen in de schaal. Bedek met deksel van schaal.


    Stel TM in: 40 minuten / Varomix / Snelheid 1,5
  • Haal de varomaschaal van de Thermomix en laat de aardappelen afkoelen door er gedurende enkele minuten koud stromend water over te laten lopen. Dan kunnen de aardappelen gepeld worden.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 150kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 3g
4 van 1 stem

Geef een reactie