Goulash

Goulash

Dit is een recept voor Goulash, bereid in de slowcooker.

Goulash is de Hongaarse nationale schotel en is van oorsprong een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot (in het Hongaars Pörkölt genaamd) – dit is wat meestal goulash genoemd wordt).

In dit recept gaat het om een stoofpot, wat wij meestal verstaan onder goulash.


Er zijn veel varianten van goulash, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. Deze laatste is een zeer pikante variant.
Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen, zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.

Goulash

Recept voor goulash,bereid in een slowcooker
Passieve Tijd4 uur
Totale tijd4 uur 14 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hongarije
Porties: 6 personen
Calorieën: 568kcal
Kostprijs per portie: 4 €

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 uien in dunne ringetjes gesneden
  • 1,5 kg stoofvlees in stukken van 3 cm gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2,5 eetlepels zoete paprikapoeder
  • 10 cl rundvleesbouillon
  • 2 rode paprika's in stukjes van 2 cm gesneden
  • 400 gram tomaten in blik in blokjes
  • 500 gram champignons in plakjes gesneden
  • 15 cl zure room
  • peper en zout
  • Chilipoeder

Instructies

  • Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe. Kook al roerend gedurende 5 minuten of tot de ui zacht wordt. Breng dan de ui over naar de slowcooker.
  • Verwarm de resterende olie in de pan op middelhoog vuur. Kook het rundvlees, in porties eventueel, gedurende 3 tot 4 minuten of tot het bruin is.
  • Doe dan alle rundsvlees terug in de pan. Voeg de tomatenpuree en het paprikapoeder toe. Kook 1 minuut of tot het rundvlees met de puree en het paprikapoeder bedekt is. Voeg dan de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Breng dan over naar de slowcooker. Voeg de tomaten en paprika's toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat chilipoeder.
  • Kook 4 uur lang op hoog (of 6 uur laag) en voeg in de laatste 30 minuten van de kooktijd de champignons en de zure room toe.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 400g | Calorieën: 568kcal | Koolhydraten: 11.1g | Eiwit: 56.2g | Vet: 31g
4 van 2 stemmen

1 gedachte over “Goulash”

Geef een reactie