Zalm met Brocolli en Mosterdsaus

Zalm met Broccoli en Mosterdsaus

In dit gerecht stomen we zowel de zalm als de brocolli in de Thermomix. Zo blijft de zalm lekker smeuïg. Dit gerecht kan gemaakt worden met een volledige struik broccoli of met de helft broccoli, de helft romansco. We serveren de zalm en brocolli met een romig mosterdsausje.

Dit recept is gebaseerd op het gelijkaardig recept op de site van Clevercooking.

Zalm met Broccoli en Mosterdsaus

Zalm met broccoli en mosterdsaus bereid in een thermomix
Passieve Tijd18 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 409kcal

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van 150 gram
  • 0,5 broccoli
  • 0,5 romanesco
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram witte wijn
  • 100 gram kippenbouillon
  • 100 gram melk
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram room
  • 1 eetlepel maïzena

Instructies

  • Pel de ui en snij in vier. Pel het knoflookteentje.
  • Was de broccoli en romanesco en maak kleine roosjes. Leg ze klaar in de onderste varomaschaal. Zorg ervoor dat er voldoende gaatjes open blijven zodat de stoom er goed door kan.
  • Doe de ui en het knoflookteentje in de mengbeker en hak:
    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5.
    Spatel naar beneden en voeg de kippenbouillon, de witte wijn, de melk en de mosterd toe.
    Plaats de varomaschaal met de groenten en stoom: 1
    Stel TM in: 3 min / Varoma / snelheid 1.
  • Leg de zalm in de bovenste varomaschaal en kruid de zalm met peper en zout. Plaats de schaal bovenop de broccoli en stoom verder:
    Stel TM in: 5 min / Varoma / snelheid 1.
  • Zet de varoma opzij.
  • Voeg peper en zout, citroensap, room en maïzena toe aan de mengbeker en gaar:
    Stel TM in: 3 min / 80 graden / snelheid 3,5.
  • Serveer de zalm met de broccoli en de mosterdsaus.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250g | Calorieën: 409kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 38g | Vet: 24g
4 van 1 stem

Geef een reactie