Grand Veneur saus

Deze klassieke saus past perfect bij wild. Deze saus is vol van smaak en met haar zoete toetsen kan ze de krachtige smaak van wild compenseren en verrijken.

De grand veneur was een jager in de tijd van de Franse koningen. Hij had het gezag over een meute van minstens honderd honden. De grote jagersaus dus.

We bereiden deze saus in een Thermomix

Grand Veneur saus

Grand Veneur saus bereid in een Thermomix
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 45 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 146kcal

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 1 sjalot
  • 1 wortel
  • 10 gram olijfolie
  • 30 gram boter
  • 125 gram rode wijn
  • 25 gram wijnazijn
  • 200 gram runderfond
  • 1 Bouquet Garni
  • 1 eetlepel aalbessenconfituur

Instructies

  • Doe de ui en de sjalot in de Thermomix en Mix.
    Stel TM in: 5 seconden / Snelheid 6
  • Snij de wortel in kleine stukjes en doe deze in de Thermomix. Voeg ook de olijfolie toe.
    Stel TM in: 15 minuten / 100 ° / Omgekeerd draaien en Lepelsnelheid
  • Mix nu even.
    Stel TM in: 10 seconden / Snelheid 7
  • Voeg de rode wijn en de wijnazijn toe.
    Stel TM in: 10 minuten / 100 ° / Lepelsnelheid
  • Doe de runderfond en het bouquet garni in de Thermomix. Plaats ook het varomamandje op het deksel van de mengbeker zodat er geen spatten zijn bij het uitkoken.
    Stel TM in: 30 minuten / 90 ° / Lepelsnelheid
  • Haal bouquet garni uit de beker en doe de boter en de confituur in de mengbeker.
    Stel TM in: 2 minuten / 90 ° / Snelheid 4
  • Passeer nu deze saus door een fijne zeef (of chinois). Spoel de mengbeker goed uit en giet de saus over in de mengbeker zodat je nog een laatste keer kunt mixen.
    Stel TM in: 10 seconden / Snelheid 10

Uitrusting

Puntzeef

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 146kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 2g | Vet: 7g
5 van 1 stem

4 gedachten over “Grand Veneur saus”

  1. Vandaag saus gemaakt heel lekker . Juist wat peper en zout toegevoegd en een klein beetje maizena express 1 minuut snelheid vier 100 graden, voor het laatste mixen

Geef een reactie