Kip Boursin uit slowcooker

In dit recept voor Kip Boursin uit slowcooker combineren we kipfilet met Boursin-kaas. Boursin is een Franse kaas die van oorsprong uit Normandië afkomstig is. Het is een verse kaas waarin room en knoflook zijn vermengd. De kaas komt voort uit de Franse traditie om bij het brood roomkaas te eten. Daar werden ook kruiden bij geserveerd. Er zijn verschillende variaties op de markt. De bekendste is de klassieke Boursin Ail & Fine Herbes. Aan de verse kaas worden bij lage temperatuur knoflook, bieslook en peterselie toegevoegd.

Dit recept is gebaseerd op het recept van Melanie Dylano Alyke. We hebben er wel de aardappelen uit weg gelaten, evenals de roommelk.

Kip Boursin uit Slowcooker

Kipfilet met boursin, champignons en paprika uit slowcooker
Bereidingstijd20 min
Totale tijd3 uur 20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: crockpot, slowcooker
Porties: 4 personen
Calorieën: 468kcal

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilets
  • 225 gram Boursin met look en kruiden
  • 4 uien
  • 300 gram paprika’s, gemengd
  • 500 gram champignons
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 eetlepel vloeibare bouillon
  • maïzena, om eventueel te binden

Instructies

  • Snij de uien doormidden en snij vervolgens de helften in dunne ringen.
  • Schil de de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  • Verwijder de steeltjes van de champignons, snij in twee en vervolgens in plakjes.
  • Doe de uien onderin de slowcooker.
  • De helft van de groenten mag daar bovenop.
  • De kipfilets in sneetjes snijden en op de groenten leggen. Flink kruiden met peper en zout.
  • Laatste restje paprika's en champignons op de kipfilets leggen. Boursin brokjes doen en over de groenten strooien.
  • Pers de knoflookteentjes uit en strooi die over het geheel.
  • Nogmaals flink kruiden met peper en zout. Ook de bouillon toevoegen.
  • Deksel op pot en 3 uur stoven op HOOG. Roer een half uur voor tijd de inhoud van de pot goed dooreen. Indien de saus te weinig gebonden is kun je nu een beetje van het warme kookvocht nemen en dit mengen met wat maizena. Giet over in de slowcooker. Roer goed dooreen en laat nog 1/2 uur koken. Doe eventueel het deksel eraf om te laten inkoken.

Uitrusting

Notities

Wie er de tijd voor heeft kan alvorens de uien in de slowcooker te plaatsen deze eerst wat aanstoven in wat vetstof tot ze doorschijnend zijn.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 468kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 43g | Vet: 25g
4.41 van 5 stemmen

Geef een reactie