TikTok is groot fan van deze lasagnesoep en met een goede reden: de soep is perfect voor iedereen die zin heeft in een verrassend gerecht, maar niet uren in de keuken wil staan. Want anders dan met een gewone lasagne is deze soep binnen een mum van tijd klaar. Daarnaast kun je de soep ook nog eens zelf ‘aankleden’. Wil je ‘m wat dikker? Voeg dan wat minder kippenbouillon toe. Wil je er meer groenten bij? Probeer een Italiaanse groentemix of voeg er op het laatste moment wat spinazie aan toe. Experimenteer met kruiden of voeg er extra lasagnebladen aan toe. Hoe je ‘m ook maakt binnen 30 minuten is-ie klaar.
Lasagnesoep kun je het best vergelijken met een maaltijdsoep, maar dan met lasagnevellen.
Lasagnesoep
Ingrediënten
- 1 Ui
- 2 Knoflookteentjes
- 500 gram Gehakt
- 500 gram Pastasaus
- 750 ml Kippenbouillon
- 2 eetlepels Tomatenpasta
- 125 ml Kookroom
- 3 Lasagnebladen
- 200 gram Geraspte kaas, Mozzarella of Parmezaanse
- Zout
- Peper
- Oregano
- Verse Basilicum
Instructies
- Fruit de ui en knoflook in een pan totdat de ui een beetje doorzichtig is.
- Rul het gehakt in dezelfde pan met de ui en knoflook. Voeg zout, peper en oregano naar eigen smaak toe.
- Zodra het gehakt goed is voeg je de tomatenpasta toe. Daarna de pastasaus, kippenbouillon en kookroom. De pastasaus kan gewoon uit een pot zijn, maar je kunt het ook zelf vers maken.
- Breng het geheel aan de kook en breek vervolgens de lasagnebladen in redelijk kleine stukjes erin. Laat de soep voor 10 à 12 minuten op een laag vuur staan. Blijf er goed in roeren
- Zodra de lasagnebladen zacht zijn en de soep heeft gekookt, kun je de basilicum toevoegen en de geraspte kaas er doorheen roeren en laten smelten.
Voor een overzicht van alle recepten voor het bereiden van soep op de site Een beetje Beter, klik hier