Ziehier een eenvoudig maar smakelijk recept voor een frisse komkommersla met verse munt en feta. Laat de komkommer uitlekken, snijd muntblaadjes en feta in kleine blokjes. Maak een dressing met olijfolie, citroensap en muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Als extra kun je eventueel nog stukjes tomaat toevoegen. Ideaal voor bij de Barbeque.
En bovendien is deze salade ook nog gezond. Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommersla met Feta
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram feta
- 75 gram verse munt
- peper
- zout
Instructies
- Was de komkommer heel goed. Halveer dan in de lengte en snijd in dunne plakjes. Doe er een snufje zout op en laat enige minuten in een vergiet uitlekken.
- Snipper de muntblaadjes fijn. Snij de feta in kleine blokjes.
- Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het citroensap en de muntblaadjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
- Meng de dressing met de komkommer en garneer eventueel met tomatenpartjes. Serveer de salade koel.
Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.