Meestal kom je ‘strozzapreti’ – het soort pasta dat normaal gesproken bij dit gerecht hoort – tegen met een vleessaus op basis van ragu of Italiaanse worst. Maar ook een vissaus van bijvoorbeeld garnalen of zeeduivel vergezelt deze pasta vaak. Bij dit recept voor Strozzapreti met tonijn wordt de vissmaak behouden, maar krijgt het recept een meer ‘alledaagse’ uitstraling. Het resultaat is een hoofdgerecht met tonijn en lichte blokjes verse tomaat, ideaal voor elke gezinslunch. Een goedkoop en lekker recept dat ongetwijfeld doet denken aan thuis koken.
De naam strozzapreti komt van het feit dat, volgens de legende, huisvrouwen in Romagna deze pasta vroeger klaarmaakten en vervolgens aan de dorpspastoor aanboden. Het schijnt dat hun echtgenoten stiekem wensten dat de priester zich tijdens de maaltijd zou verslikken!
Strozzapreti met tonijn
Ingrediënten
- 250 gram Strozzapreti
- 150 gram Kerstomaten
- 160 gram tonijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine witte ui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 klein bosje bladpeterselie
Instructies
- Snijd de ui fijn. Snij ook de tonijn in blokjes. Blancheer de tomaten 10 seconden in kokend water, pel ze en snij in vier.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan met de olijfolie. Voeg de ui toe als de olie warm is en bak tot de ui glazig is.
- Voeg dan de tonijn toe en laat de saus een paar minuten koken. Pas het zout aan. Voeg een flinke lepel kappertjes toe.
- Kook ondertussen de strozzapreti apart in ruim kokend water met zout. Giet af en breng op smaak met de bereide saus.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel olijfolie toe, een snufje zwarte peper en gehakte peterselie toe.
- Dien onmiddellijk op.
Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.