Gegrilde Courgettereepjes, een eenvoudig bijgerecht. Bijvoorbeeld op een wortelcrème bij gegrilde steak. Maak dan een rolletje van de courgettes en plaats die op de creme.
Van deze gegrilde courgette kunnen we geen genoeg krijgen! Het is een typisch Italiaans gerecht, welke de Italianen vaak bij antipasta eten. Wat houden we toch van courgette! Het is zo’n veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten, ja echt waar, maar ook bakken, stoven of grillen zoals wij nu gedaan hebben. Je kunt de courgette als bijgerecht eten, maar het is ook lekker op een bruschetta met eventueel nog wat Italiaanse kaas erbij. Het mooie van dit courgette recept is dat het ook nog eens warm als koud lekker is.
Dit recept wordt bereid in de eerste les van de kookcursus Een Beetje Beter
Gegrilde courgettereepjes
Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Was de courgette.
- Snij reepjes van de courgette met een kaasschaaf.
- Maak de grillpan erg heet.
- Smeer ondertussen de courgettereepjes langs beide kanten heel lichtjes in met een klein beetje olijfolie.
- Grill de reepjes langs twee kanten op de hete pan.
- Haal de reepjes uit de pan en leg ze tot gebruik op keukenpapier.
Uitrusting


Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.