Gegrilde Courgettereepjes

Gegrilde Courgettereepjes, een eenvoudig bijgerecht. Bijvoorbeeld op een wortelcrème bij gegrilde steak. Maak dan een rolletje van de courgettes en plaats die op de creme.

Van deze gegrilde courgette kunnen we geen genoeg krijgen! Het is een typisch Italiaans gerecht, welke de Italianen vaak bij antipasta eten. Wat houden we toch van courgette! Het is zo’n veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten, ja echt waar, maar ook bakken, stoven of grillen zoals wij nu gedaan hebben. Je kunt de courgette als bijgerecht eten, maar het is ook lekker op een bruschetta met eventueel nog wat Italiaanse kaas erbij. Het mooie van dit courgette recept is dat het ook nog eens warm als koud lekker is.

Dit recept wordt bereid in de eerste les van de kookcursus Een Beetje Beter

Gegrilde courgettereepjes

Gegrilde courgettereepjes
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bijgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • olijfolie

Instructies

  • Was de courgette
  • Snij reepjes van de courgette met een kaasschaaf
  • Maak de grillpan erg heet.
  • Smeer de courgettereepjes langs beide kanten ik met olijfolie
  • Grill de reepjes langs twee kanten op de hete pan.

Uitrusting

grillpan
Kaasschaaf
Nog geen beoordelingen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept