Wortelcrème

Deze wortelcrème is een eenvoudig bijgerecht, bvb bij gegrilde steak.

Het is belangrijk om de wortel voldoende lang te koken zodat het resultaat een zachte, niet-korrelige structuur oplevert. Het moet een mooie gladde crème worden.

Dit recept wordt bereid in de eerste les van de kookcursus Een Beetje Beter

Wortelcrème

Wortelcrème, een eenvoudig bijgerecht
Totale tijd29 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Belgisch
Trefwoord: creme
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 grote wortels
  • 2 sjalotjes of uitjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml (culinaire) room
  • 1 eetlepel honing
  • 0,25 eetlepel geraspte verse gember, facultatief

Instructies

  • Schil de wortel, snijd deze in kleine blokjes, snipper de sjalotjes,  Verwarm een pan en doe er een beetje olijfolie in. Fruit de sjalot en de wortel totdat de sjalot (of ui) glazig is.
  • Voeg de room en de honing toe en breng het geheel aan de kook. Voeg wat peper en zout toe en laat het zachtjes garen, dit kan rustig een half uur duren. De wortel moet zacht zijn, anders wordt de crème te korrelig. 
  • Pureer tot slot het worteluimengsel met een staafmixer of blender.  Het moet een mooie gladde crème worden.
  • Haal dan de créme door een fijne zeef.

Uitrusting

Staafmixer
Fijne zeef

Notities

Bij de wortel kun je eventueel wat geraspte verse gember toevoegen.
Nog geen beoordelingen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept