Dit gerecht van Gegrilde Broccoli met Parmezaan en Citroen maakt gebruik van sous vide om de broccoli perfect te garen en gebruikt vervolgens de grill om er wat extra smaak aan toe te voegen. De Parmezaanse kaas voegt ook een diepere smaak toe, terwijl de citroen het gerecht opfleurt.
Dit gerecht wordt bereid in les 4 van de kookcursus Een beetje Beter.
Gegrilde Broccoli met Parmezaan en Citroen
Gegrilde Broccoli met Parmezaan en Citroen
Porties: personen
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 100 kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
- 1 citroen
- Zout en peper
Instructies
Verwarm de Brocolli
- Verwarm het waterbad voor tot 84°C.
- Snijd de broccoli in grote stukken en doe deze in een sous vide zakje. Zout en peper de broccoli en sluit het zakje. Plaats het zakje in het waterbad en laat het 20 tot 25 minuten garen.
Afwerking
- Verwarm een grill voor tot zeer heet.
- Haal de broccoli uit het sous vide zakje en gril enkele minuten tot de broccoli kleur begint te krijgen.
- Haal van het vuur, leg in de serveerschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover. Knijp de citroen uit en serveer de broccoli.
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle bijgerechten, klik hier