Dit Varkensvlees Chiang Mai Curry uit Slowcooker is een delicaat smakende curry. Het is een samensmelting van de Chinese en Thaise keuken. Het is een heerlijk gerecht voor als je weinig tijd hebt, want er is maar weinig voorbereiding nodig – zelfs niet stampen of bakken! Galanga voegt een authentieke, pittige, gemberachtige smaak toe, maar je kunt ook geraspte gemberwortel gebruiken. Voeg meer pepers toe als je van een hetere curry houdt.
Deze curry staat ook bekend als Kaeng Hung Leh of Burmese stijl varkensvlees curry.
De definitie van een curry in Thailand is veel losser dan in het Westen en er zijn veel Thaise curry’s waar kokosmelk totaal ontbreekt. Sommige van deze curry’s zijn zeer zeker niet naar de Westerse smaak. Dit is zeker niet het geval met deze curry die een van de meest smakelijke Thaise curry’s is voor een westerling. De reden waarom deze curry niet bekender is bij ons is dat veel Thaise restaurants sterk afhankelijk zijn van commercieel geproduceerde currypasta’s en er niet echt een kant en klare pasta is om dit gerecht te maken.
Varkensvlees Chiang Mai Curry uit Slowcooker
Ingrediënten
- 100 gram gele bonensaus
- 75 gram Thaise groene currypasta
- 2 dunne groene Spaanse peper, zaadjes indien gewenst en fijngesneden
- 2 uien, geraspt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 15 gram geraspte galanga
- 1 stengel citroengras, fijngehakt
- 15 gram tamarindepasta
- 15 ml Thaise vissaus
- 2 el palmsuiker of lichtbruine suiker
- 1000 gram spieringgebraad, in reepjes gesneden
- 600 ml kokosmelk uit blik
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 1 handvol gehakte verse koriander
Instructies
- Meng de bonensaus met de currypasta, Spaanse peper, ui, knoflook, galangal, citroengras, tamarindepasta, vissaus en suiker in de crockpot.
- Voeg het varkensvlees toe en schep goed om.
- Breng de kokosmelk in een steelpan aan de kook en giet het over het vlees.
- Roer, dek af en kook op Hoog gedurende 3 uur of op Laag gedurende 6 uur tot het vlees echt mals is.
- Breng op smaak, bestrooi met de koriander en serveer met een lepel over rijstnoedels.
Uitrusting
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een slowcooker, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.