Dit recept voor Cheesecake met speculaas en bloedappelsien is gebaseerd op een recept van Dagelijkse kost dat je hier kunt vinden. Maar wij gebruiken het sap van bloedappelsienen in plaats van clementines.
Het leuke van cheesecake of kaastaart is is dat je kunt kiezen tussen een gebakken variant en een die je laat opstijven in de koelkast. In ons geval gaat het om de variant die je laat opstijven in de koelkast. De meeste klassieke soorten cheesecakes moeten uren in de oven, maar niet alle stijlen. No-bake cheesecake gebruikt minder kaas en slagroom die stijfgeklopt wordt om een luchtige, bijna mousse-achtige vulling te creëren die gewoonweg onweerstaanbaar is en helemaal geen baktijd nodig heeft.
Cheesecakes zijn een van de beroemdste desserts die van kaas worden gemaakt. Ze worden ook gemaakt met eieren, suiker, vanille-extract en slagroom. Omdat ze van relatief eenvoudige ingrediënten worden gemaakt, zijn cheesecakes heel eenvoudig aan te passen. Je kunt verschillende smaken door de cheesecakevulling zelf roeren om de smaak te veranderen. Of je kunt de gebakken cheesecake beleggen met saus, bessen of welke combinaties je maar kunt bedenken. Eigenlijk zijn de combinaties vrijwel eindeloos.
Verschillende soorten cheesecakes worden ook gemaakt van verschillende soorten kaas, waaronder mascarpone, ricotta en roomkaas. Door de soorten kaas te veranderen, verandert de smaak en consistentie van de cheesecake enigszins. Voor deze Cheesecake met speculaas en bloedappelsien raden wij een vrij neutrale kaas aan zoals deze van Pur Natur. Nog veel meer over cheesecake kun je hier vinden
Cheesecake met speculaas en bloedappelsien
Ingrediënten
Voor de bodem
- 200 gram speculaas
- 100 gram boter
Voor de kaasvulling
- 6 blaadjes gelatine
- 150 ml sap van bloedappelsienen
- 160 gram suiker
- 500 gram platte kaas
- 4 eierdooiers
- 100 ml room
Voor de afwerking
- 2 blaadjes gelatine
- 200 ml sap van bloedappelsienen
Instructies
Maak de bodem
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Laat de boter voor smelten in een pot.
- Maal de speculaas fijn in de blender en meng er de boter onder.
- Schep de speculaas in een met boterpapier bedekte springvorm, duw alles goed aan en laat opstijven in de koelkast.
Maak de kaasvulling
- Doe het bloedappelsiensap in een steelpan en breng het aan de kook.
- Klop de dooiers met de suiker tot ruban.
- Los de gelatine op in het warme sap en giet dit bij de ruban.
- Laat het geheel koud kloppen en voeg daarna de plattekaas toe.
- Klop de room half op en spatel hem onder het plattekaasmengsel.
- Stort het beslag op de speculaasbodem en laat de cheesecake opstijven in de koelkast.
Voor de afwerking
- Week de gelatine in koud water. Verwarm en bodempje ap, los er de uitgeknepen gelatine in op.
- Schenk er de rest van het sap bij en laat even afkoelen. Giet voorzichtig over de taart en zet nog even koel weg.
Uitrusting



Voor een overzicht van alle nagerechten, klik hier.