Dit recept voor zalm met romig paprikasaus voor de Grootkeuken is gebaseerd op dit recept dat we al eerder publiceerden.
Zalm met romig paprikasaus voor de Grootkeuken
Recept voor het bereiden van zalm met een romige paprikasaus
Porties: personen
Calorieën: 555kcal
Ingrediënten
- 50 zalmfilets van ongeveer 150 gr ieder
- 20 rode paprika’s
- 7 dl room
- 900 gram boter
- 6 uien
- peper
- zout
- bouillon
- olijfolie
- paprikapoeder
Instructies
Maak de saus
- De paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde combioven van 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zak(ken) doen, deze afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen en de zaden en lijsten verwijderen.
- Ui fijnsnijden. In een grote kookpot de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon.
- Doe als de paprika’s gaar zijn de boter in de pan doen en laat deze smelten. Doe ook de room in de pan en laat nog een tweetal minuutjes koken.
- Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef halen.
- Bijkruiden met paprikapoeder.
Bak de zalm
- Zalm met peper en zout inwrijven.
- Doe de zalm in een Gastronoombak met gaatjes en stoom (100 %) aan 78 graden gedurende 5 à 10 minuten
- Doe de saus eventueel bij de zalm.
Uitrusting

Combi oven

Grote kookpot

Mixer

Fijne zeef
Notities
Voor buffetformule waarbij de zalm in de saus opgediend wordt, doe de saus X 1,25
Voedingswaarden per Portie
Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 30g | Vet: 46g
Voor onze andere recepten uit de grootkeuken op de site Een beetje Beter , klik hier.