Zalm Met Paprikasaus

Zalm met romig paprikasaus voor de Grootkeuken

Dit recept voor zalm met romig paprikasaus voor de Grootkeuken is gebaseerd op dit recept dat we al eerder publiceerden.

Zalm met romig paprikasaus voor de Grootkeuken

Recept voor het bereiden van zalm met een romige paprikasaus
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 50 personen
Calorieën: 555kcal

Ingrediënten

  • 50 zalmfilets van ongeveer 150 gr ieder
  • 20 rode paprika’s
  • 7 dl room
  • 900 gram boter
  • 6 uien
  • peper
  • zout
  • bouillon
  • olijfolie
  • paprikapoeder

Instructies

Maak de saus

  • De paprika’s in hun geheel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde combioven van 220 graden plaatsen. Nadien in een plastieken zak(ken) doen, deze afsluiten en 30 minuten laten rusten. Dan pellen en de zaden en lijsten verwijderen.
  • Ui fijnsnijden. In een grote kookpot de ui aanbakken met wat boter, paprika’s erbij en een beetje bouillon.
  • Doe als de paprika’s gaar zijn de boter in de pan doen en laat deze smelten. Doe ook de room in de pan en laat nog een tweetal minuutjes koken.
  • Dan alles door de mixer halen en vervolgens door een fijne zeef halen.
  • Bijkruiden met paprikapoeder.

Bak de zalm

  • Zalm met peper en zout inwrijven.
  • Doe de zalm in een Gastronoombak met gaatjes en stoom (100 %) aan 78 graden gedurende 5 à 10 minuten
  • Doe de saus eventueel bij de zalm.

Uitrusting

Combi oven
Grote kookpot
Mixer
Fijne zeef

Notities

Voor buffetformule waarbij de zalm in de saus opgediend wordt, doe de saus X 1,25

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 555kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwit: 30g | Vet: 46g
Nog geen beoordelingen

Voor onze andere recepten uit de grootkeuken op de site Een beetje Beter , klik hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept