Een zoektocht met dr Google over welke groenten je kunt combineren met mosselen leverde volgende resultaten op:
- Ui + selder + prei + wortel + peterselie + laurier.
- Spinazie + kervel + zuring + peterselie + kervel.
- Tomaat + ui + paprika + knoflook + basilicum.
- Rode chilipeper + gember + citroengras + koriander + limoen.
- Venkel + ui + knoflook + dragon.
Heel wat keuze dus, maar de Belgische klassieker ontbreekt toch: witloof! Vandaar dit recept met Mosselen in curryroomsaus met witloof. Ik publiceerde dit recept eerst op Facebook naar aanleiding van een spotgoedkope aanbieding van mosselen bij Albert Hein. En met veel bijval.
Mosselen in curryroomsaus met witloof
Recept voor het bereiden van mosselen in een curryroomsaus metgestoofd witloof
Porties: personen
Calorieën: 975kcal
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 klontje bakboter
- 3 stronken witloof
- 200 mg zure room
- currypoeder
- peper
- zout
Instructies
- Was de mosselen grondig.
- Snij de witloof in kleine stukjes.
- Verwarm de boter in een kookpot. Doe de witloof erbij en stoof aan.
- Doe de mosselen in de pan. Doe peper, zout en currypoeder naar smaak bij de mosselen en schud goed op zodat de witloof en kruiden over alle mossels komen. Laat ongeveer 5 minuten stoven (met deksel op pan.)
- Schep voor het opdienen de room bij de mosselen en meng even. Serveer in borden.
Uitrusting
kook
Voedingswaarden per Portie
Serving: 1portie | Calorieën: 975kcal | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 98g | Vet: 154g
Voor ander recepten met mosselen op deze site, klik hier.
Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.
