Cheddar chips met Guacamole

Deze pagina bevat een recept voor diegenen die een keto dieet volgen met een verhouding van 1 (koolhydraten en Eiwitten) op 4 (vetten).

Het standaardrecept bevat 2 deelporties. Voor die hoeveelheid is het aantal calorieën en de samenstelling:

CalorieënKoolhydratenEiwitVet
52410 gram52,3 gram3,2 gram

Door het aantal deelporties te veranderen kun je het aantal calorieën die de maaltijd bevat veranderen. Dan zie je het aantal calorieën in de laatste lijn van de ingrediënten lijst.

Cheddar chips met Guacamole

Uit de Receptenbundel Klassiek KETOGEEN DIEET van UZ Leuven
Totale tijd15 minuten
Deelporties: 2 (2 deelporties voor de standaardportie)

Ingrediënten

  • 30 gram cheddar, geraspt

Voor de guacamole

  • 160 gram avocado
  • 25 gram mayonaise met ei (Devos Lemmens)
  • 25 gram tomaat
  • 8 gram citroensap
  • 5 gram bieslook
  • peper en zout
  • ___________________________________________________
  • 524 is het aantal calorieën voor het gekozen aantal deelporties

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de geraspte cheddar op kleine hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de hoopjes, zodat ze elkaar niet raken. Maak ze ook niet te hoog.
  • Bak in de oven voor ongeveer 8 tot 10 minuten, afhankelijk van hoe dik ze zijn. Let op dat de kaas niet aanbrandt, dit geeft vaak een bittere smaak.
  • Laat afkoelen.

Voor de guacamole.

  • Snij de tomaat in kleine stukjes en versnipper de bieslook. Plet de avocado en meng er het citroensap, de tomatenstukjes, de bieslook en de mayonaise onder.
  • Kruid af met zout en peper.