Les 3 Booschappenlijst

Berekend voor 6 personen

Lauwe Salade van Eendeborst.     X 1,5

Peperroomsaus op basis van demi-glace      X 1

Peperroomsaus a la minute     X 1

Groene boontjes omwikkeld met spek      X 1

Aardappelen in eendevet      X 1

Speculoosijs     X 1

6 steaks
2 eendefilets
6 sneden spek (zonder zwoerd)

1 kg kleine aardappelen
2 Appelen
50 gram walnoten
300 gram diverse slasoorten
400 gram fijne boontjes
1 sjalotje

doosje zachte groene peperkorrels

175 ml volle room
350 ml culinaire room
500 ml melk
100 gram boter
4 eieren
½ vanillestok
70 gram speculooskoekjes
330 gram suiker

3 el Olijfolie
3 el notenolie
1,5 el frambozenazijn
3 eetlepels witte wijnazijn
3 kl aceto balsamico
3 dl bruine fond

3 el sherry
scheutje whiskey
1 el mosterd

1/2 liter demi-glace saus (uit eerste les)