Béchamelsaus

Béchamelsaus (Balsamella)

Béchamelsaus (Balsamella) is een klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken. Het wordt gemaakt van een roux (boter en bloem) met melk en is onder andere een van de onderdelen van lasagne. Ook heerlijk voor over bloemkool of broccoli, al dan niet gecombineerd met kaas.

Om béchamelsaus te bereiden in een Thermomix, klik hier

Béchamelsaus (Balsamella)

Klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken op basis van roux.
Totale tijd15 minuten
Gang: Saus en Dressing
Keuken: Frans, Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 193kcal

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 1 snuifje pezo
  • 1 snuifje nootmuskaat

Instructies

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
  • Strooi er de bloem over en roer het mengsel met een garde. Laat het al roerend een tweetal minuten koken. Zorg dat de bloem niet bruin wordt.
  • Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop het mengsel glad voordat u de volgende hoeveelheid melk toevoegt. Ga zo door tot alle melk op is.
  • Blijf met de garde kloppen tot de saus dik begint te worden.
  • Breng op smaak met pezo en nootmuskaat.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 193kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 6g | Vet: 12g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *