Crème Brulée Met Witte Chocolade, Sousvide bereid

Crème Brulée Met Witte Chocolade, Sousvide bereid

Crème Brulée Met Witte Chocolade, Sousvide bereid.

Als er één dessertje weinig introductie nodig heeft, is het wel crème brûlée. Het is een bommetje, maar dan wel eentje dat fenomenaal lekker is. Om dit gerecht perfect te maken, doe je er wel goed aan om te investeren in een kleine gasbrander waarmee je een perfect krokant suikerlaagje kan maken.

Crème Brulée Met Witte Chocolade, Sousvide bereid

Recept voor het sousvide bereiden van Crème Brulée Met Witte Chocolade
Passieve Tijd3 uur 30 minuten
Totale tijd4 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 6 personen
Calorieën: 363kcal

Ingrediënten

Voor de crème

  • 0,36 liter room
  • 50 gram suiker
  • 3 eierdooiers
  • 127 gram witte chocolade
  • wat aardbeien of frambozen facultatief

om te karamelizeren

  • 60 gram suiker

Instructies

Voorbereiding

  • Prepareer het warmwaterbad: Zet kom en daarop een schotel in een warmwaterbad en verwarm het warmwaterbad tot 87,5 graden. Zorg dat de potjes tot 2/3 onderstaan.
  • Doe de eierdooiers en de suiker in een grote tas en klop wit.
  • Breek de chocolade in stukjes
  • Meng de room en de chocolade in een steelpan en verwarm tot de chocolade gesmolten is.
  • Doe de room nu bij de suiker en meng goed.
  • Doe het mengsel in 6 ramequins (met 10 cl inhoud) en bedek met plasticfolie. Doe elastiekje rond de potjes
  • Plaats de potjes in het warmwaterbad en laat 75 (+- 15) minuten in het bad.
  • Koel af in ijswater en laat minstens 2 tot 3 uur afkoelen in frigo. Nog beter is om het het mengsel een nacht in de frigo te laten.

Afwerking

  • Verdeel de suiker egaal over de potjes.
  • Smelt de suiker met een vlammenbrander door de brander continue te bewegen tot de suiker gesmolten is en bruin ziet met blaasjes.
  • Doe eventueel wat aardbeien op de potjes
  • Dien dan onmiddellijk op.

Uitrusting

Gasbrander

Notities

Bij gebrek aan warmwaterbad (sousvide) kan het gerecht ook in de oven bereid in een bain marie aan 150 graden gedurende 30 minuten. Dek in dat geval af met alminiumfolie.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 363kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwit: 14g | Vet: 53g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier. Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *