Italiaanse aardappelsalade

Italiaanse Aardappelsalade

Recept voor Italiaanse Aardappelsalade.

Een lekkere en frisse aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van gerechten. Gebruik een vastkokende aardappel zoals de Charlotte of Nicola.

Het is aan te raden de aardappelen in de schil te koken.

Italiaanse Aardappelsalade

Recept voor het bereiden van Italiaanse Aardappelsalade
Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 5 personen
Calorieën: 194kcal

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • 5 zwarte olijven
  • 125 gram Champignonnen
  • 5 cl olijfolie
  • peper
  • zout
  • oregano

Instructies

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water. Schil de aardappelen en laat ze afkoelen.
  • Snij de aardappelen dan in stukjes.
  • Emondeer de tomaten, verwijder de zaadjes en concasseer. Voeg toe aan aardappelen.
  • Pers de knoflook met lookpers.
  • Maak de champignonnen schoon met borsteltje, verwijder steeltjes en snij in 4 stukjes.
  • Bak de champignonnen aan in pan met de olijfolie en de knoflook. Voeg toe aan aardappelen.
  • Snijd de olijven in dunne schijfjes en voeg toe aan salade.
  • Kruid met peper, zout en oregano.
  • Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
  • Bewaar in frigo tot opdienen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 194kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwit: 5g | Vet: 3g
4 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *