Yoghurt met komkommer en munt

Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)

Deze Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt) is een eenvoudig te bereiden bijgerechtje dat vaak voorkomt in een Indische maaltijd. Dit gerecht wordt bereid in Les 8 van de Kookcursus Een Beetje Beter.

naar Madhur Jaffrey’s Indian Cooker, p 162

Kheere ka raita (Yoghurt met komkommer en munt)

Een eenvoudig bijgerechtje binnen een Indiase maaltijd: Yoghurt met komkommer en munt.

Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indisch
Trefwoord: Indiaas
Porties: 6 personen
Calorieën: 30kcal

Ingrediënten

  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 7 cm geraspte komkommer
  • 1 el zeer fijngesneden munt
  • 0,25 tl gemalen komijn
  • 0,125 tl cayennepeper
  • 0,5 tl zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper

Instructies

  • Doe de yoghurt in de kom.
  • Klop de yoghurt zachtjes los met een vork.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en meng dooreen.
  • Doe deksel op kom en bewaar in de frigo tot het ogenblik dat het gerecht opgediend wordt.

Uitrusting

Rasp
Maatlepels

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie | Calorieën: 30kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 2g
4.13 van 8 stemmen

Voor een overzicht van alle bijgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *