Lasagne Della Casa

Lasagne Della Casa

Onze lasagne della Casa is een klassieke lasagne die bestaat uit afwisselend lagen verse pastabladen, een tomatenvleessaus en een béchamelsaus. Daarnaast wordt ook Parmezaanse kaas gebruikt. Voor de tomatenvleessaus kiezen we voor een eenvoudige bereiding van een saus die in Italië ‘al ragu’ genoemd wordt.

Wie alles wil weten over het verschil tussen een ragu en een bolognaise saus, kan hier klikken. Samengevat is het verschil:

1 Ragu is een Italiaanse saus op basis van vlees die wordt geserveerd met pasta, terwijl Bolognese saus of Ragu alla Bolognese een variant van ragu is.
2.Ragu is dikker dan andere sauzen, en terwijl andere varianten van ragu zoals Ragu alla Napoletana rode wijn gebruiken, gebruikt Bolognese witte wijn.
3.Andere ragu-sauzen gebruiken het voor spaghettipasta, maar Bolognese gebruikt het met breder gevormde pasta zoals lasagne omdat de dikke saus beter past bij breder gevormde pasta.

Lasagne Della Casa

Recept voor het bereiden van een Lasagne, bewerkelijk maar overheerlijk
Totale tijd2 uur
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Trefwoord: lasagna
Porties: 6 personen
Calorieën: 1023kcal

Ingrediënten

Voor de Béchamelsaus

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 liter melk

Voor de eierpasta

  • 3 eieren
  • 300 gram bloem bij voorkeur semolina

Overige

  • 200 gram parmezaanse kaas
  • 10 el olijfolie
  • 500 gram gehakt
  • 1,2 kg gepelde tomaten uit blik
  • 250 gram champignons
  • 4 wortelen
  • 1 grote ui.

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de wortelen snij vervolgens in dunne schijfjes. Blancheer deze.
  • Schil de champignons in dunne schijfjes en bak aan in olijfolie.
  • Snij de ui in kleine stukjes. Bak aan in olie. Voeg het gehakt toe en laat eventjes bakken. Voeg dan ook de tomaten toe. Laat 1 uurtje zachtjes koken.
  • Maak de verse pasta en snijd de bladen ter grootte van de schotel.
  • Bereid de béchamelsaus.
  • Rasp de kaas.
  • Bedek de bodem van de ovenschotel met de olijfolie.
  • Doe een laagje van het tomaat-gehaktmengsel (ragu) in de ovenschotel.
  • Bedek met de lasagnebladen.
  • Doe een laagje béchamel op de bladen.
  • Strooi wat kaas op de béchamel.
  • Herhaal de stappen 8 tot en met 11 een 10-tal keren. Voeg bij enkele lagen de champignons toe en bij andere de wortelschijfjes.
  • U kunt deze bereiding eventueel 1 nacht op een koele plaats bewaren.

Afwerking

  • Doe de schotel 1 uur in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Uitrusting

Oven
Pastamachine
ovenschotel voor lasagne

Notities

Voor de bereiding van de béchamelsaus, klik hier
Voor de bereiding van de verse pasta, klik hier

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 1023kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwit: 53g | Vet: 60g
5 van 3 stemmen

Op deze site staan naast deze Lasagne Della Casa nog een aantal andere recepten voor het maken van lasagne: Lasagne uit Slowcooker , Lasagne met Zalm, Zondagse Lasagne en Lasagne alla Bolognaise.

Voor een overzicht van al onze pastagerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *