Mosterdsaus is een van de vele sausen die gemaakt kunnen worden op basis van een demi-glace saus; Persoonlijk vinden we dat ze erg goed samengaat met lam.
De mosterd is hier de belangrijkste smaakmaker, dus de keuze van de mosterd bepaalt grotendeels de smaak van de saus. Er bestaan verschillende soorten mosterd al naar gelang de structuur en het soort mosterdzaad. Ook kunnen verschillende andere smaakmakers verwerkt worden in de mosterd. Grosso modo zijn er zachte mosterds en is er de veel pikantere Dijon mosterd. Wij verkiezen voor dit recept de zachtere soort. Ook een graanmosterd is heel geschikt.
We maken deze saus in les 5 van de kookcursus Een Beetje Beter.
Mosterdsaus
Ingrediënten
- 500 ml demi-glacesaus; Klik hier voor recept demi-glace saus
- 2 eetlepels mosterd
- 125 ml lichte culinaire room
- 1 snuifje Peper
Instructies
Voorbereiding
- Zet de demi-glace saus op het vuur en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en de mosterd en laat indikken tot sausdikte.
Afwerking
- Verwarm de saus.
Notities
Voedingswaarden per Portie
Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.