Nigeriaanse Stoofpot uit Thermomix

Nigeriaanse stoofpot uit Thermomix

Recept voor Nigeriaanse stoofpot uit Thermomix

De Nigeriaanse keuken wordt gekenmerkt door relatief simpele bereidingen, en is niet altijd een streling voor het oog. Deze stoofpot is daar een voorbeeld van, maar wel lekker.

Nigeria heeft geen specifiek traditioneel gerecht. De bevolkingsgroepen die in Nigeria leven, lopen namelijk sterk uiteen wat betreft culinaire gewoontes. Hierdoor heeft elk gebied zijn eigen specialiteiten. Hoewel gerechten dezelfde naam hebben, kunnen zij sterk van smaak verschillen. Recepten worden namelijk van moeder op dochter doorgegeven en worden niet opgeschreven.

In de Nigeriaanse keuken worden vaak gerechten gemaakt met rijst, tomaten, paprika, specerijen en kip. Door een lekkere saus te maken, wordt de rijst heel smeuïg.

Naar recept op Tasty

Nigeriaanse stoofpot uit Thermomix

Recept voor het bereiden van Nigeriaanse stoofpot in een Thermomix
Passieve Tijd45 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 432kcal

Ingrediënten

  • 3 pruimtomaten of andere, in stukken gesneden
  • 1 rode paprika geschild en ontdaan van zaad en -lijsten, in stukken gesneden
  • 1 rode ui gepeld en in 2 gesneden, de ene helftmaantjes gesneden en de andere helft heel
  • 1 jalapeno peper zonder zaadjes,in stukjes gesneden
  • 3 lookteentjes gepeld
  • 70 gram tomatenpuree
  • zout
  • Peper
  • 60 gram water
  • 20 gram Olie voor aanstoven ui in TM
  • 400 gram rundvlees in kleine blokjes gesneden, stoof
  • Olie om vlees aan te bakken
  • 0,5 tl rozemarijn ,verse of gedroogde
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl currypoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 laurierblaadje

Instructies

  • Twee derden van de tomaten, rode paprika, halve hele rode ui, Jalapeno peper, look, tomatenpasta, zout, peper en water in de beker van de Thermomix doen.

    Mengen en mixen tot een pasta.

    Stel TM in: 1 minuut / Snelheid 7
  • Giet puree over in kommetje en zet opzij. De beker even spoelen. Voeg de olie toe en de resterende tomatenstukjes en rode ui-maantjes en stoof zonder maatbeker in deksel.
    Stel TM in: 4+ minuten / 120°/ Snelheid 1
  • Intussen het rundsvlees aanbakken in een pan met wat olie/boter. Het moet mooi bruin zijn!
  • Voeg in de beker van de TM de rozemarijn, paprika, bouillonblokje en currypoeder toe en ook het vlees. Voeg ook het tomatenmengsel toe en het laurierblaadje. Laat alles stoven.

    Stel TM in: 30 tot 60 minuten / 100°/ Snelheid lepeltje of 1 en linksdraaiend

    Deze tijd is afhankelijk van de zachtheid/taaiheid van het vlees.
  • Indikken is normaal niet nodig maar kan.

Uitrusting

Notities

Garneer met lente-uitjes

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 432kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 57g | Vet: 17g
4.34 van 3 stemmen

Belangrijke opmerking ivm het instellen van de tijd

Voor wie zich zou afvragen wat de notatie 4 in stap 2 betekent, kan hier klikken. Op die pagina behandelen we het probleem van de tijdsaanduidingen in recepten voor de Thermomix en stellen we onze oplossing voor. In het kort betekent 4+ dat de tijd die de Thermomix moet draaien 4 minuten is vanaf het ogenblik dat de ingestelde temperatuur (120 graden) bereikt is. In stap 1 daarentegen ontbreekt het + teken bij de tijdsaanduiding; Dat betekent dat die aangeduide tijd de totale tijd in die stap is. Dus hier moet niets bijgeteld worden.

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die klaargemaakt worden met behulp van een Thermomix, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *