Peer Belle Hélène

Peer Belle Hélène

Recept voor Peer Belle Hélène

Een nagerecht genoemd naar de mooiste vrouw van het klassieke Griekenland: Helena van Troje

Peer Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus. Je kan ze met een bolletje vanille-ijs serveren.

Peer Belle Hélène

Recept voor het bereiden van Peer Belle Hélène
Passieve Tijd1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Frans
Porties: 4 personen
Calorieën: 516kcal

Ingrediënten

  • 0,5 liter vanille-ijs
  • 2 peren
  • 100 gram suiker
  • 100 gram donkere chocolade
  • 10 cl room
  • 20 gram boter
  • pistachenoten
  • 1 citroen
  • 10 cl witte wijn
  • enkele muntblaadjes

Instructies

Voorbereiding

  • De peren schillen en halveren. Het klokhuis verwijderen.
  • Een gecorceerde siroop maken door de suiker bij de witte wijn te doen. Een beetje citroensap erbij.
  • De peren pocheren in de siroop.
  • Peren laten afkoelen.

Afwerking

  • Chocolade en room smelten (in bain-marie).
  • Boter er bij doen en goed roeren.
  • Op een warm bord de chocoladespiegel gieten.
  • Peer in waaiervorm snijden en op chocolade plaatsen. Beetje suiker op peer doen.
  • Bovenaan een bol ijsroom plaatsen.

Notities

Eventueel nog wat pistachenoten over de saus verdelen.
Eventueel nog slagroom op het ijs plaatsen.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 516kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 2g | Vet: 18g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *