Pizzadeeg

Pizzadeeg

Er zijn duizenden recepten voor het maken van Pizzadeeg . Dit is een heel rudimentaire versie. Het vochtigheidspercentage is slechts 55% wat aan de lage kant is. Door het lage vochtigheidspercentage is dit deeg geschikt voor een houtoven, minder voor een gewone keukenoven waar de temperatuur heel wat lager is en het deeg daardoor langer moet bakken en meer vocht verliest.

Pizzadeeg

Een heel eenvoudig recept voor het maken van Pizzadeeg
Voorbereidingstijd1 uur
Rusttijd6 uur
Totale tijd7 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pizzadeeg
Porties: 4 bolletjes van 230 gram
Calorieën: 440kcal
Kostprijs per portie: 0,5 €

Ingrediënten

Voor moederdeeg

  • 5 gram verse gist
  • 25 gram lauw water
  • 20 gram bloem type 00

Voor deeg

  • 600 gram bloem type 00
  • 310 gram lauw water
  • 5 gram zout

Instructies

  • Maak een papje voor het moederdeeg: Meng de gist met het lauw water en de bloem.
  • Laat 30 minuten rusten.
  • Voeg het zout toe aan het moederdeeg, evenals de 600 gram bloem en 310 gram water en meng dit in de kneedbeker van mixer gedurende 7 minuten het moederdeeg met overige elementen.
  • Maak bolletjes van 230 gram voor dikke bodems voor pizza's in Napolitaanse stijl of 180 gram voor dunne bodems voor pizza's in Romeinse stijl.
  • Bedek met een vochtige doek.
  • Laat minstens 6 uur rusten (minstens tot dubbele omvang).

Uitrusting

Deegmixer
Deegmixer

Voedingswaarden per Portie

Serving: 225g | Calorieën: 440kcal | Koolhydraten: 90g | Eiwit: 12g | Vet: 1g
4 van 2 stemmen

Voor andere soorten pizzadeeg op de site Een beetje Beter, klik hier.

3 gedachten over “Pizzadeeg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *