Pizzaiola saus

Pizzaiola saus

Pizzaiola saus is een oerklassieke en onvervangbaar lekkere tomatensaus. Er bestaan ontelbaar veel gerechten waar deze saus bij past, zoals bij gegrilde zwaardvis of gebakken kipfilets.

Dit recept wordt bereid in de zevende les van de kookcursus Een Beetje Beter

Pizzaiola saus

Recept voor het maken van pizzaiola saus
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Calorieën: 62kcal

Ingrediënten

  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 12 zwarte olijven
  • 18 kappertjes
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 snuifje peper en zout

Instructies

  • Spoel eventueel de kappertjes in zout goed uit.
  • Ontpit eventueel de olijven en snij in stukjes.
  • Verwarm de olie in een pan.
  • Voeg de olijven en kappertjes toe en stoof even aan.
  • Doe de tomaten erbij en laat 20 minuten sudderen.
  • Voeg peper en zout toe.

Afwerking

  • Verwarm de saus.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 62kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vet: 4g
4.50 van 6 stemmen

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *