Kip Rozemarijn met rijke saus

Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus

Deze Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus maken we sousvide klaar; Zo blijft het kippenvlees lekker sappig. Voor een basisbereiding van kip sousvide, klik hier.

Een van de belangrijkste voordelen van sous vide garen is onder andere het behoud van smaken, sappen, vitaminen en mineralen. Het product blijft smaakvol, zacht en sappig met een minimaal verlies aan volume. Bovendien wordt het product gelijkmatig gegaard en wordt het beter houdbaar doordat het luchtdicht verpakt is.

Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus

Recept voor Kip Rozemarijn met Cognac Champignonnensaus sousvide bereid
Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 545kcal
Kostprijs per portie: 4 €

Ingrediënten

  • 1 tl zout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 4 kipfilets van 150 gram per stuk
  • 7 el boter
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 gram champignons in schijfjes gesneden
  • 1 scheutje Cognac
  • 35 cl crème fraiche
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Strooi het zout en de peper over de kippenborsten.
  • Doe de kippenborsten, 1 eetlepel boter per kippenborst en de rozemarijntakken in een voedselveilige zak en trek luchtledig. Zorg ervoor dat de kip naast elkaar staat en niet op elkaar gestapeld is. Gebruik indien nodig meerdere zakken.
  • Vul het waterbad met water. Stel de temperatuur in op 62°C.
  • Plaats de kip in het waterbad en kook sous video gedurende anderhalf tot 4 uur.
  • Maak de cognac champignonroomroomsaus door de resterende boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur te smelten. Voeg de champignons toe en bak de champignons aan tot ze mals zijn en bruin beginnen te worden. Voeg de cognac toe en laat ongeveer 1 minuut koken.
  • Roer de room erdoor, laat het vuur zakken en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Neem de kip uit het waterbad en dep droog met een papieren doek. Indien gewenst, schroei de kip in een grote koekenpan, met olie, op hoog vuur voor ongeveer 30-45 seconden per kant

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Serving: 300g | Calorieën: 545kcal | Koolhydraten: 8.1g | Eiwit: 32g | Vet: 40.6g
4.20 van 5 stemmen

Voor een overzicht van alle andere recepten op de site van Een Beetje Beter die sousvide klaargemaakt worden, klik hier. Voor een overzicht van alle hoofdgerechten, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *