Roomijs zonder Eieren

Roomijs zonder Eieren

Recept voor Roomijs zonder Eieren.

Sinds de 17de eeuw wordt in Europa roomijs gemaakt, te beginnen in Italië en over Europa verspreid via de Fransen. Vruchtenpulp wordt gemengd met room en au bain marie gekoeld met ijs. Men ging eigeel toevoegen aan het recept, en dit wordt French style genoemd. De Amerikaanse tegenhanger zonder ei heet Philadelphia style.

Roomijs zonder Eieren

Recept voor het bereiden van Roomijs zonder Eieren
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Ijs, Nagerecht
Porties: 6 personen
Calorieën: 313kcal

Ingrediënten

  • 550 ml melk
  • 40 gram melkpoeder
  • 200 ml room
  • 150 gram suiker
  • 50 gram dextrose of glucose of druivesuiker
  • 10 gram maizena

Instructies

Voorbereiding

  • Meng de droge ingrediënten: de suiker, de dextrose, de melk in poedervorm en de maizena.
  • Doe de room bij de melk en warm op. Wanneer dit mengsel 30 graden heeft, doe er dan de droge ingrediënten bij. Verwarm verder tot 85 graden. Laat zo twee minuten verder garen.
  • Doe het vuur uit en laat nog twee minuten staan.
  • Giet nu de vloeistof over in een kom. (Eventueel kunt u niet smaakelementen toevoegen).
  • Laat afkoelen in bak met koud (ijs)water.

Afwerking

  • Wanneer het mengsel afgekoeld is, klop het dan met de mixer nog een 5-tal minuten op om een nog homogener mengsel te verkrijgen.Doe het dan in een ijsmachine om af te draaien.

Uitrusting

Ijsmachine

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 313kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwit: 4g | Vet: 14g
3.59 van 36 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *