Tonijnreepjes met Truffelsaus

Tonijnreepjes met truffelsalsa

Het welslagen van dit recept voor Tonijnreepjes met truffelsalsa hangt in zeer grote mate samen met de kwaliteit en de versheid van de gebruikte tonijn. Tonijn wordt in verse vismoten, filets of in zijn geheel verkocht. Om te zien of de vis vers is, let je best op de ogen. Deze moeten helder zijn en een beetje bol staan. De huid van de vis moet vochtig en glanzend zijn en mag geen verkleuringen vertonen. De vis moet een frisse reuk hebben. Wanneer het gaat om een filet, mag er geen vocht vrijkomen wanneer je zachtjes op de vis duwt.

Tonijn heeft vast vlees met een donkerbruine tot rode kleur. Bij de bereiding van tonijn wordt de kleur meestal iets lichter.

Tonijnen worden voornamelijk in de Grote Oceaan met netten, lijnen of hengels gevangen. De vangst met netten komt vaak negatief in het nieuws, doordat er vaak dolfijnen meegevangen worden. Door overbevissing wordt tonijn steeds duurder. De laatste tijd wordt er echter steeds succesvoller gekweekt.

Tonijn bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Bovendien is hij rijk aan gezonde vetten die gunstig zijn voor hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken. Nog veel meer over tonijn, kun je hier vinden.

Tonijnreepjes met truffelsalsa

Recept voor het bereiden van tonijnreepjes met truffelsalsa
Totale tijd20 minuten
Gang: Antipasto
Keuken: Italiaans
Porties: 10 personen
Calorieën: 173kcal

Ingrediënten

  • 300 gram tonijn vers !!!

Voor de saus:

  • 2 eierdooiers
  • 15 cl Olie
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl azijn
  • 1 kl karpertjes
  • 2 kl koffielepels truffelpasta

Instructies

Voorbereiding

  • Maak een mayonnaise: Doe de eierdooiers in een kommetje. Doe er de mosterd bij. Voeg er al roerend en geleidelijk aan de olie bij en roer tot je een lopende mayonaise bekomen hebt. Meng dan de azijn erdoor.
  • Snij de (uitgelekte en ontzoutte) karpertjes in hele kleine stukjes en roer die door de mayonaise.
  • Roer ook de truffelpasta door de mayonaise.

Afwerking

  • Snij de tonijn in balkjes van ongeveer 5 cm. Zorg voor 3 à 4 reepjes per persoon.
  • Schik de reepjes in het midden van een bord. Doe er de mayonaise over en rond.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 173kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 8g | Vet: 16g
5 van 2 stemmen

Voor een overzicht van alle antipasti gerechten op de site Een beetje Beter, klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *