Verse Ananas Surprise

Verse Ananas Surprise

Recept voor Verse Ananas Surprise

De Ananas is een tropische plant, oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. De Spanjaarden verspreidden de vrucht over de rest van de wereld. De geïmporteerde ananas komt onder andere uit Midden-Amerika, Thailand, India en Ivoorkust en is het gehele jaar door verkrijgbaar. De vrucht lijkt op een grote dennenappel. Hij bestaat uit een heleboel bessen die samen zijn gegroeid. De vrucht wordt (bijna) rijp geplukt, omdat deze moeilijk narijpt. Ananas heeft geel, sappig vruchtvlees met een zoetzure aromatische smaak. De ananas kan wel 30 cm lang en meer dan 4 kg zwaar worden, heeft bovenop een rozet van bladeren en is cilindrisch tot kegelvormig. De kleur van de schil is groenachtig tot bruinachtig, het vruchtvlees is lichtgeel tot geel en de smaak is zoet tot zoetzuur. De grootte, de vorm, de smaak en de kleur zijn zeer verschillend afhankelijk van de variëteit. De ananas is rijk aan vitaminen zoals: bètacaroteen, vitamine E en mineralen zoals: kalium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, mangaan, zink en jodium.

Wanneer u de ananas gekocht heeft, is het aan te raden om hem zo snel mogelijk op te eten. De complete vrucht mag niet in de koelkast bewaard worden, enkel als u de vrucht geschild hebt en in blokjes hebt gesneden. De stukjes ananas kunnen tot 3 dagen in de koelkast blijven staan in een luchtdicht potje. U kan de schijven of blokjes ook goed invriezen.

Verse Ananas Surprise

Recept voor het bereiden van Verse Ananas Surprise
Totale tijd45 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 374kcal

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 10 gram poedersuiker
  • 40 cl room
  • seizoensfruit kiwi, aardbei, druiven, banaan,clementine…

Instructies

Voorbereiding

  • Snij de ananas in de lengte door. Zorg er echter voor dat het groene staartgedeelte eraan blijft zitten.
  • Iedere helft nogmaals doorsnijden en vervolgens de harde kern verwijderen.
  • Het vruchtvlees tegen de schil losmaken en in partjes versnijden van 0,5 cm.
  • Het seizoensfruit in beetklare stukken snijden en in kom bewaren in frigo tot opdienen. ( eventueel druiven in twee snijden en pitten verwijderen. Sinaas a vif snijden).
  • De room opkloppen met de suiker en in frigo bewaren.

Afwerking

  • Trek de partjes van de ananas geluikmatig uit elkaar, afwissellend langs beide kanten.
  • Doe room in een poche en spuit in 8-vorm op de ananas.
  • Garneer met het verse fruit.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 374kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 3g | Vet: 30g
4.67 van 3 stemmen

Voor een overzicht van alle nagerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *