Visfumet

Visfumet

Visfumet is een ingekookte visbouillon, die sterk van smaak is en gebruikt wordt als basis voor sauzen en bij het bereiden van visgerechten. Visfumet wordt getrokken van resten van vis en daarna gebruikt om vis te pocheren of een saus te maken.

Visfumet

Recept voor het bereiding van visfumet, de basis voor vele sausen bij vis.
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht, Saus en Dressing
Keuken: Belgisch, Frans
Porties: 2 liter
Calorieën: 10kcal

Ingrediënten

  • 1 kg graten van magere vis, bij voorkeur platvissen
  • 2 liter water
  • 25 cl witte wijn
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselder
  • 100 gram afval van champignons
  • 1 citroen
  • 1 bouquet garni
  • 10 peperkorrels
  • 15 gram boter

Instructies

  • Snij ui in dunne plakjes. Snij selder in blokjes.
  • Doe boter in pan, laat smelten en doe dan de helft van de ui, selder en champignons erop.
  • Leg de visgraten op de groenten en leg dan de overgebleven helft van de groenten erop.
  • Laat goed uitzweten (sueren) op laag vuur.
  • Voeg het water toe en na 10 minuten de wijn.
  • Voeg nu de kruidentuil, de citroen en peperkorrels toe.
  • Breng vocht aan de kook en laat dan 20 minuten zacht sudderen. Schuim in die periode regelmatig af.
  • Zeef de fumet dan door een fijne zeef.

Uitrusting

Fijne zeef

Notities

Laat de citroen achterwege indien fumet dient voor vissoep.
Er zijn goede visfumets in poedervorm in de handel !!!

Voedingswaarden per Portie

Serving: 10cl | Calorieën: 10kcal | Eiwit: 1g
5 van 1 stem

Voor een overzicht van alle sausen op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *