Zeeduivel met rode kool en citroen

Zeeduivel Met Rode Kool en Gezouten Citroen

Dit recept voor Zeeduivel Met Rode Kool en Gezouten Citroen is afkomstig van de Italiaanse chef Natale Bacchetta van Ristorante Colonne in Varese.

Zeeduivel, ook wel staartvis of lotte genoemd, is samen met de zeewolf een van de lelijkste (monsterachtig uiterlijk), maar ook een van de lekkerste vissoorten. Zeeduivel is gemiddeld 1 meter lang en kan 2 meter lengte bereiken met een gewicht van 30 tot 40 kg. Dergelijke grote exemplaren zijn echter minder geschikt voor consumptie. Aan boord verwijderen de vissers de kop om economische (gewicht) en esthetische redenen (lelijke kop).

Zeeduivel is op z’n best van juli tot maart.

Het visvlees van de staart is zeer vast en smakelijk. Voor de bereiding moet u het sterke vlies, dat om het visvlees zit, verwijderen. Verder bezit zeeduivel geen graten, alleen een dik bot in het midden.
U kan deze vis o.a. marineren, stoven, bakken en pocheren. Door zijn vaste structuur is zeeduivel ook uitermate geschikt om een BBQ-spies of stoofpotje  te maken.

Zeeduivel Met Rode Kool en Gezouten Citroen

Recept voor het bereiden van zeeduivel met rode Kool en gezouten citroen
Totale tijd45 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 8 personen
Calorieën: 355kcal

Ingrediënten

  • 1,5 kg zeeduivel (3 schijfjes per persoon)
  • 2 citroenen op zout schijfjes hebben 30 dagen op grof zeezout gelegen met een weinig water
  • 1 rode kool
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 30 gram bloem
  • 1 ui
  • 150 gram boter

Instructies

Voorbereiding

  • Zeeduivel fileren en 24 sneetjes apart houden
  • Rode kool snijden (zonder het hart) en in ruim water met zout koken. Fijnhakken, in een pan doen met boter, wat boullon toevoegen en verder gaar stoven.. Zout en peper toevoegen
  • Van citroen pulp en witte gedeelte verwijderen. De resterende (gele) schil fijnhakken en apart houden.
  • In een grote pan boter doen, ui erbij en even laten sueren.
  • Vis even door bloem en dan in de pan met de ui. Dan overgieten met wijn. Dan de room erbij. Tenslotte de peterselie en de citroenschil eventjes mee laten bakken

Afwerking

  • De kool in het midden van een bord schikken met in het midden 3 stukjes vis.
  • Saus bijvoegen en opdienen

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 355kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 30g | Vet: 22g
4 van 4 stemmen

Voor een overzicht van alle hoofdgerechten op de site Een beetje Beter, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *