Workshop Festa Italiana

Rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas

Eendenborst met balsamicosaus, borlottibonen in ananassaus en gebakken aardappelen

Panna Cotta van Passievrucht

In deze kookworkshop worden er drie feestelijke Italiaanse gerechten bereid.

Het voorgerecht is een Rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas. Dit feestelijk pastagerecht met verse zelfgemaakte pasta kan zowel als voor- als hoofdgerecht gegeten worden. De vulling kun je naar eigen smaak aanpassen. Dunne zalmsneetjes of spinazie bvb. Hier gaan we voor een vegetarische versie. Kan erg gemakkelijk op voorhand klaar gemaakt worden. Deze rollade is ideaal als voorgerecht op een feestmaal met veel personen. Gegarandeerd een succes.

Het hoofdgerecht is eendenborst met balsamicosaus, borlottibonen in ananassaus en gebakken aardappelen. Dit recept voor Eendenborst met balsamicosaus, borlottibonen in ananassaus en gebakken aardappelen combineert onze vroegere recepten voor eendenborst, enerzijds het voorgerecht met balsamicosaus, anderzijds het hoofdgerecht met een saus van borlottibonen.

Als nagerecht maken we Panna cotta. Dit betekent letterlijk “gekookte room” Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.

Rollade van verse pasta met oesterzwammen, pesto, truffel en Castelmagno-kaas)

Rollade van verse pasta met witloof en ham en kaassaus

Dit feestelijk pastagerecht vertrekt van zelfgemaakte pasta-vellen. Klik hier voor een gedetailleerde uitleg over hoe je zelf verse pasta kunt maken. De vulling kun je naar eigen smaak aanpassen. Dunne zalmsneetjes of spinazie bvb. Hier gaan we voor een vegetarische versie.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Eendenborst met balsamicosaus, borlottibonen in ananassaus en gebakken aardappelen

Eendenborstfilet met Borlottibonen in ananassaus

Dit gerecht bevat  geen room maar een saus op basis van bruine fonds en basilicumazijn. Als dusdanig past het goed als tegenhanger bij een hoofdgerecht waar wel room aan te pas komt. Je kunt een gedeelte van het afgesneden vet ook gebruiken om aardappelen in aan te bakken en zo maak je van dit voorgerecht een volwaardig hoofdgerecht.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Panna Cotta van Passievrucht

Panna cotta van passievrucht

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine.

In dit recept vervangen we een gedeelte van de room door mascarpone. Het zure van de passievrucht vormt een aangenaam contrast met de zoete room en kaas.

Klik hier om naar het recept te gaan.

Ingrediënten en Materieel Kookworkshop Festa Italiana

Ingrediënten en Materieel voor de kookworkshop Festa Italiana
Trefwoord: Italiaans, Kookcursus
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 eendenfilets
  • 1,2 kg krielaardappelen
  • 300 gram oesterzwammen
  • 0,75 citroen
  • 0,75 sinaasappel
  • 0,75 ananas
  • 6 passievruchten
  • 8 gram gember, in julienne gesneden
  • 1 stervrucht optioneel
  • 80 gram truffelpasta; salsa tartufata
  • 100 gram pesto alla genovese
  • 375 gram borlottibonen, uit blik
  • 150 gram confituur van bittere sinaasappelen, bvb in Delhaize: Nostalgie: sinaasappels van Sevilla
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 250 ml culinaire lichte room
  • 300 ml room
  • 150 gram mascarpone
  • 50 gram boter
  • 100 gram parmezaanse
  • 100 gram Castelmagno-kaas
  • 5 gram gelatineblaadjes
  • 200 gram semola-bloem
  • 60 gram vloeiende bloem
  • 80 gram suiker
  • 3 el witte azijn
  • 3 koffielepels aceto balsamico
  • 3 dl bruine fond
  • 3 el sherry of porto
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 mespuntje groene kleurstof

Uitrusting

Oven
Rasp
zeef
2 x schuimspaan
vergiet
Pastamachine
5 van 1 stem