Ga terug
+ servings

Geroosterde Paprikasoep

Geroosterde Paprikasoep met kruidenkaas bereid in een Thermomix
Passieve Tijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 272kcal

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel currypoeder
  • 700 gram kippenbouillon, op koelkast temperatuur
  • 200 gram witte wijn, op kamertemperatuur
  • 1 laurierblad
  • 110 gram kruidenkaas, Boursin bvb
  • Peper & Zout

Instructies

  • Was de paprika’s en snij ze in de lengte in twee. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en leg ze met de bolle kant naar boven op een vel aluminiumfolie. Plaats dit onder de grill gedurende ongeveer 25 minuten of tot dat de pel zwart ziet. Haal de paprika's dan uit de oven en steek ze in een afgesloten plastieken zak. Na opnieuw 25 minuten kun je de paprika's uit de zak halen en de pel ervan verwijderen. Doe dit NIET onder de kraan, want dan spoel je een gedeelte van de smaak weg. Snij de paprika in stukken.
  • Pel de ajuin en snij hem in vier. Doe de ajuin, de look en de in stukken gesneden paprika in de mengbeker en hak:
    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5.
  • Voeg de olijfolie toe en stoof aan:
    Stel TM in: 5 (±3) min / varoma /snelheid 1.
  • Voeg de bouillon en de witte wijn toe, samen met het laurierblaadje en kook:
    Stel TM in: 20 (±7) min / 100° / snelheid 1.
  • Haal de laurier uit de mengbeker en mix de soep:
    Stel TM in: 1 min / snelheid 10 (geleidelijk aan).
  • Breek de kruidenkaas in stukken en voeg toe aan de mengbeker. Doe ook het currypoeder in de beker en meng:
    Stel TM in: 1 min/snelheid 6.
  • Kruid bij naar smaak met peper en zout. Ik gebruik hier graag gerookt Maldonzout voor.

Uitrusting

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 272kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 6.3g | Vet: 85g
4.30 van 10 stemmen