Ga terug
+ servings

Gegrilde asperges met spiegelei en sojasaus

Gegrilde asperges met spiegelei en sojasaus
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Porties: 2 personen
Calorieën: 224kcal

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels zoete sojasaus
  • 1 klontje boter

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de asperges voorzichtig van kop tot uiteinde met een dunschiller. Maak alle stengels even lang.
  • Blancheer de asperges gedurende ongeveer 1½ minuut in een pan met gezouten kokend water. Verwijder de asperges en verfris ze in ijswater tot ze afkoelen.

Afwerking

  • Stook je Kamado of andere barbecue heet. Het mag best 260° zijn
  • Wrijf de asperges in met olijfolie en kook ze op de barbecue. Je wil snel een mooie gouden kleur aan de randen krijgen. Draai geregeld om. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Bak tegelijkertijd het eitje in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag met een beetje boter. Of nog beter: bak het eitje in een gietijzeren pan op de bbq.
  • Stapel de hete gebarbecuede asperges op een bord, besprenkel ze met de zoete sojasaus en leg het eitje erop.

Uitrusting

Kamado

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 224kcal | Koolhydraten: 11.7g | Eiwit: 13.5g | Vet: 13.8g
5 van 2 stemmen