Ga terug
+ servings

Instant Noedels van Nadiya Hussain

Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: Noedels, Ramen
Porties: 16 porties
Calorieën: 237kcal

Ingrediënten

Voor de kruidenpasta

  • 3 middelgrote uien, in acht gesneden
  • 2 knoflookbollen
  • 100 ml plantaardige olie
  • 125 ml balsamico azijn
  • 150 ml vissaus
  • 150 ml lichte sojasaus
  • 100 gram bruine suiker
  • 200 gram chilipeperpasta

Voor de noedels (per persoon)

  • 40 gram noedels, of instant noedels die niet hoeven te worden gekookt

Instructies

Voor de kruidenpasta

  • Maak de teentjes knoflook los en doe in een kommetje. Giet er kokend water op en laat enkele minuten staan. Nu zou je gemakkelijk de knoflookteentjes moeten kunnen pellen.
  • Mix in een foodprocessor de uien en knoflook tot kleine stukjes, maar niet tot een gladde pasta. Wanneer ik die klaarmaak in een Thermomix stel ik die in op 5 seconden aan snelheid 5.
  • Doe de olie in een pan op een matig vuur. Als het heet is, voeg de uien en knoflook toe en laat ze 10-15 minuten koken, totdat de uien bruin zijn.
  • Voeg nu de azijn, vissaus, sojasaus, bruine suiker en chilipeperpasta toe en kook tot het mengsel een dikke pasta is zonder vloeistof. Dit moet ongeveer 20 minuten duren op een matig tot laag vuur.
  • Als de kruidenpasta is gekookt en afgekoeld, doe het dan in een potje - het kan tot 2 maanden in de koelkast bewaard worden.

Om de noedels te maken.

  • Doe een eetlepel van de kruidenpasta in een potje van 500 ml, samen met je portie instand noedels en alle andere stukjes. Laat het in de koelkast staan en als je klaar bent om te eten, giet je 300 ml kokend water in de pot en doe je het deksel erop. Als je van droge noedels houdt, voeg dan gewoon minder water toe. Deze zijn geweldig voor thuis, maar ook perfect om mee naar het werk te nemen.

Uitrusting

Afsluitbare (Weck) potjes van 50 cl

Notities

Variaties
Kip en erwten:
1 eetlepel kruidenpasta + 3 eetlepels diepvrieserwten + 3 eetlepels diepvriesuitjes + een klein handvol gekookte kip + ¼ van een limoen, geperst, dan in de pot laten vallen + 1 theelepel gedroogde dille.
Rundvlees en Kimchi:
1 eetlepel kruidenpasta + 1 lente-ui, gesneden + 1 eetlepel kimchi + 2 reepjes gedroogd rundvlees, dun gesneden met een schaar + ½ theelepel gerookte paprikapoeder
Soja champignons:
1 eetlepel kruidenpasta + ½ blikje van  285 gram gesneden champignons, uitgelekt + 4 eetlepels soja gehakt, gedroogd of bevroren + 1 blokje bevroren spinazie + een schijfje citroen, uitgeperst en in de pot gedropt
Eiernoedels:
1 eetlepel kruidenpasta + 4 eetlepels gemengde bevroren groenten + 2 eieren, rechtstreeks uit de schaal in de pot + 1 eetlepel korianderzaad, geplet + 1 theelepel gedroogde dille

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie 40 gram | Calorieën: 237kcal | Koolhydraten: 20.3g | Eiwit: 4.3g | Vet: 8.2g
5 van 1 stem