Ga terug
+ servings

Matcha ijs

Ijs met matcha thee
Bereidingstijd20 minuten
Passieve Tijd50 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Nagerecht
Keuken: Japans
Porties: 5 Porties
Calorieën: 257kcal

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 6 el suiker (1 eetlepel is 15 gram)
  • 2 el matcha-thee
  • 150 ml volle melk
  • 250 ml room (40%)

Instructies

  • Doe de melk met de (gezeefde) matcha in een steelpannetje. Verwarm en roer flink met een kleine garde tot je geen matchaklontjes meer ziet. Zet het vuur uit.
  • Klop de eierdooiers los met de helft van de suiker in een pannetje.
  • Zet het eiermengsel op een zacht vuurtje en voeg nu al roerende scheutje voor scheutje de nog warme melk aan het eierdooiermengsel toe. Roer verder al la nappe: Dit wil zeggen tot het mengsel aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken en je er met je vinger een streep in kunt trekken die niet doorloopt.
  • Zet nu het melk-ei-mengsel in een ijsbad en laat afkoelen tot 4 graden. Klop ondertussen de slagroom met de andere helft van de suiker half op. Dus niet helemaal stijf.Spatel wanneer het eiermengsel voldoende koud is de half opgeklopte slagroom erdoor en giet het in een draaiende ijsmachine. Nog beter is het om het eiermengsel minstens 12 uur in de koelkast te bewaren alvorens af te draaien in de ijsmachine

Uitrusting

Ijsmachine

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1Portie 85 gram | Calorieën: 257kcal | Koolhydraten: 15.3g | Eiwit: 1.9g | Vet: 21.1g
4.72 van 14 stemmen