Ga terug
+ servings

Pizzadeeg van The Wood Fired Oven Chef

Pizzadeeg van The Wood Fired Oven Chef
Totale tijd1 dag 4 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 10 porties van 250 gr
Calorieën: 424kcal

Ingrediënten

  • 800 gram bloem typo 00
  • 800 gram gewone bloem
  • 30 gram zout
  • 7 gram droge gist
  • 928 gram water voor bereiding in een houtoven

Instructies

  • Doe de bloem, het zout en de gist in een grote kom en meng alles goed dooreen met de handen.
  • Maak een putje in het midden van de bloem en voeg het water toe. Meng goed dooreen in de kom met behulp van een deegschraper. Stort het deeg dan uit op een werkblad en kneed gedurende 5 tot 8 minuten verder tot het deeg elastisch is. Bol het deeg op.
  • Doe het deeg in een lichtje ingeoliede kom en bedek met een natte handdoek of plastiek (bvb douchekapje) om uitdrogen te vermijden.
  • Laat 24 uur staan in de koelkast of 4 uur op kamertemperatuur. Het deeg zal verdubbelen in omvang.
  • Breng nu het deeg over op een snijplank en verdeel het in porties van 250 gram.
  • Maak nu balletjes door iedere portie deeg naar binnen in te knijpen. (Zie video). Doe ieder balletje in een bebloemde schotel die luchtdicht afgesloten kan worden; Laat nu 3 tot 4 uur rusten op kamertemperatuur alvorens het deeg met de hand te vormen tot een pizzabodem.

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 424kcal | Koolhydraten: 88g | Eiwit: 13g | Vet: 2g
4.88 van 8 stemmen