Schil de uien. Verwijder daarbij niet alleen de "droge harde" buitenste schil maar ook de buitenste "zachte" schil. Snij iedere ui daarna in twee en vervolgens in heel dunne halve ringen.
Doe de boter in een pan met dikke bodem op een vrij hoog vuur. Voeg de uien en het zout toe wanneer de boter gesmolten is. Laat nu de ajuinen sudderen tot ze enigszins beginnen te kleuren. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het zout laat de ajuinen makkelijker zweten omdat het vocht uit de ajuinen naar het zout wordt getrokken. De uien moeten mooi gouden kleuren zonder te verbranden, dus houdt ten allen tijden een oogje in het zeil en roer zo nu en dan om. Doe nu de knoflook erbij en laat nog twee minuten sudderen.
Doe nu de rest van de ingrediënten in de slowcooker en roer goed dooreen. Voeg ook het uienmengsel toe en laat de soep zes uur op <HIGH> staan.
Voor de kaasbeschuit
Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op. Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.
Afwerking
Schep de soep uit in kommetjes en leg de kaasbeschuit er bovenop.