Ga terug
+ servings

Langzame Uiensoep uit Slowcooker

Passieve tijd6 uur
Totale tijd6 uur 30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Frans
Porties: 8 personen
Calorieën: 263kcal

Ingrediënten

Voor de Soep

  • 2,2 kilo uien
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 verse laurierblaadjes
  • 4 knoflookteentjes gehakt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 50 gram boter
  • 4 runderbouillonblokjes
  • 2 liter kokend water
  • 2 el ketjap manis
  • Zout en peper
  • 8 beschuiten
  • 200 gram gemalen kaas gruyere of emmentaler

Instructies

Voor de Soep

  • Schil de uien. Verwijder daarbij niet alleen de "droge harde" buitenste schil maar ook de buitenste "zachte" schil. Snij iedere ui daarna in twee en vervolgens in heel dunne halve ringen.
  • Doe de boter in een pan met dikke bodem op een vrij hoog vuur. Voeg de uien en het zout toe wanneer de boter gesmolten is. Laat nu de ajuinen sudderen tot ze enigszins beginnen te kleuren. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Het zout laat de ajuinen makkelijker zweten omdat het vocht uit de ajuinen naar het zout wordt getrokken. De uien moeten mooi gouden kleuren zonder te verbranden, dus houdt ten allen tijden een oogje in het zeil en roer zo nu en dan om. Doe nu de knoflook erbij en laat nog twee minuten sudderen.
  • Doe nu de rest van de ingrediënten in de slowcooker en roer goed dooreen. Voeg ook het uienmengsel toe en laat de soep zes uur op <HIGH> staan.

Voor de kaasbeschuit

  • Neem een ovenplaat en leg er een vel bakpapier op.  Schik de beschuiten op de ovenplaat en leg op elk exemplaar een royale portie gemalen kaas.
  • Plaats de kaasbeschuiten ongeveer 4 minuten onder de ovengrill. Zodra de kaas gesmolten is, zijn ze klaar. Een korstje hoeft niet.

Afwerking

  • Schep de soep uit in kommetjes en leg de kaasbeschuit er bovenop.

Uitrusting

Creuset

Notities

Je kunt eventueel met een staafmixer even door de soep gaan als je een meer gebonden soep wenst. Haal dan wel eerst de laurierbladeren uit de soep. :)

Voedingswaarden per Portie

Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 11g | Vet: 13g
4.18 van 67 stemmen