Was en reinig de broccoli, snijd vier roosjes af en plaats deze in de Varoma-schaal. Hak de rest grof en bewaar in een kommetje.
Schil de aardappelen, was ze en hak ze grof. Doe in het kommetje bij de brocolli.
Maak de wortelen schoon en schil ze.Snij met een spitelli (of spiraalvormige snijmachine) enkele fijne reepjes af die dienten om de soep te garneren en plaats ze in de Varoma-schaal bij de 4 broccolie-roosjes. Snij de rest van de wortelen in stukken en doe ze in het kommetje met de broccoli en de aardappelen..
Schil de ui en snij vervolgens in 4 stukken. Doe de ui dan in de mengkom, samen met de olie, zet de maatbeker op en hak de ui fijn:Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
Duw met de spatel naar beneden en bak de ui Stel TM in: 3+ minuten vanaf 100° /120 °C/ snelheid 1,5
Doe de overige groenten in de mengkom.Stel TM in: 5 seconden / snelheid 5
Giet ook de bouillon in de mengbeker en zet de Varoma-schaal op de mengbeker.Stel TM in: 15+ minuten /Varoma/ snelheid 1
Verwijder de Varoma.Snij de kaas in blokjes, doe die in de mengbeker.Stel TM in: 3+ minuten /100 °C/ snelheid 1
Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is. Verdeel over vier borden en garneer met de wortelstroken en broccoliroosjes.