Ga terug
+ servings

Casarecce met Groene boontjes, Kerstomaatjes en Basilicum

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Calorieën: 561kcal

Ingrediënten

  • 150 gram groene boontjes
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 20 gram olijfolie
  • 10 basilicumblaadjes
  • 250 gram casarecce
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • piment d'Espelette

Instructies

Voorbereiding

  • Kuis de boontjes. Breek of snij de uiteinden af en was ze. Breng een kom met water aan de kook en doe er wat zout in wanneer het water kookt. Doe er dan de boontjes in en laat zeker 6 minuten koken. Giet de boontjes dan af en spoel onder koud stromend water tot ze koud zijn. Snij de boontjes dan in stukjes van 6 tot 7 mm.
  • Zet ieder kerstomaatje rechtop en snij in de lengte in vieren.
  • Snij de ui en knoflook in kleine stukjes.

Afwerking

  • Breng een kom met water aan de kook en doe er wat zout in wanneer het water kookt. Doe er dan wat zout bij en de pasta. Kook zolang als aangegeven op de verpakking.
  • Doe wat olie in een kookpan en fruit de uit en knoflook glazig. Doe er dan de tomaatjes en boontjes bij en laat zachtjes garen toe de pasta klaar is.
  • Doe wat kookwater van de pasta in een kommetje alvorens de pasta af te gieten.
  • Doe dan de pasta bij de groenten en roer goed dooreen. Doe er ook wat van het kookwater bij.
  • Doe dan de gescheurde basilicum blaadjes bij de pasta en groenten. Roer nog even en dien op. Bestrooi met wat piment d'Espelette of andere peper.

Notities

This triggers the tooltip

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 561kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwit: 18g | Vet: 11g
5 van 4 stemmen