Ga terug
+ servings

Pesto van pistachenoten

Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Porties: 1 portie van 500 gram

Ingrediënten

  • 250 gram pistachenoten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram verse basilicum 1 bosje
  • 2 tenen knoflook
  • 25 cl olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de parmezaanse kaas in blkjes en doe die in de mengbeker.
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 8
    Zet de kaas opzij
  • Doe nu ook de pistachenoten en de gepelde knoflook in de mengbeker.
    Stel TM in: 10 seconden / snelheid 6
  • Doe nu ook de basilicum in de mengbeker.
    Stel TM in: 5 seconden / snelheid 4
  • Doe nu opnieuw de kaas in de mengbeker
  • Voeg nu de olie toe:
    Stel TM in: 30 seconden / snelheid 3,5 en giet ondertussen de olie op het mengbeker deksel zodat de olie goed mengt met de overige ingrediënten. Doe dit tot je de gewenste dikte hebt.
  • Kruid de pesto hierna met zout en peper.
5 van 1 stem