Ga terug
+ servings

Créme Andalouse uit Thermomix

Het eenvoudigste recept voor het bereiden van tomatensoep in een Thermomix
Totale tijd30 minuten
Gang: Soep
Keuken: Belgisch
Trefwoord: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Calorieën: 235kcal

Ingrediënten

  • Enkele takjes peterselie
  • 160 gram gele of rode paprika
  • 20 gram boter
  • 1 blik tomatencrémesoep van 500 gram
  • 50 cl water
  • 150 gram Gancia
  • 100 gram Culinaire Room
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwijder de steeltjes van de peterselie.
    Stel TM in Geen Tijd/ op snelheid 7.
    Laat nu de peterselie vallen in de mengbeker. De peterselie valt zodoende op de draaiende messen en worden zodoende versnippert.
  • Haal de versnipperde peterselie uit de mengbeker en bewaar tot opdienen in een kommetje.
  • Schil de paprika met een dunschiller en verwijder de zaadlijsten; Snij in grove stukken en doe in de mengbeker.:
    Stel TM in: 5 sec / snelheid 5
  • Voeg de boter toe en sauteer:
    Stel TM in: 3+ min / 100°C /snelheid 1
  • De Gancia, de tomatensoep uit blik en het water toevoegen en laten koken:
    Stel TM in: 10+ min / 100°C /snelheid 1
  • Culinaire room toevoegen en opnieuw even laten koken.
    Stel TM in: 3+ min / 100°C /omgekeerd draaien snelheid 1,5
  • Op smaak brengen met peper en zout en uitscheppen. Eventueel eerst laten afkoelen in de frigo alvorens uit te scheppen.
  • Garneren met de peterselie.

Uitrusting

Notities

Voor een klassieke bereiding, zonder Thermomix snij je de geschilde en ontpitte paprika in kleine stukjes. Breng dan de inhoud van een blik tomatencrèmesoep, verdund met een blik water aan de kook en voeg er de paprika, en de Gancia aan toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer er de room door. Kruid af. Bestrooi met peterselie en dien de soep heet op. Of laat de soep afkoelen bij tropische temperaturen.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 28cl | Calorieën: 235kcal | Koolhydraten: 11.5g | Eiwit: 3g | Vet: 12.2g
5 van 1 stem