Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Rode Linzen Curry
Totale tijd
30
minuten
min
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Indiaas
Porties:
4
personen
Auteur:
Patrick Delhaye
Ingrediënten
150
gram
droge rode linzen
1
ui
2
teentjes
knoflook
20
gram
olijfolie
0,5
theelepel
gemberpoeder
1
eetlepel
currypoeder
1
groentebouillonblokje
70
gram
tomatenpuree
50
cl
water
Instructies
Pel de ui en en snij in vier delen. Pel ook de knoflook.
Doe de ui en knoflook in de mengbeker en mix:
Stel TM in:
5 seconden / snelheid 5
Doe de olie in de mengbeker en sauteer:
Stel TM in:
3+ minuten / snelheid 1
Doe het currypoeder en de gemberpoeder in de mengbeker, alsook de tomatenpuree en het bouillonblokje.
Stel TM in:
30 seconden / snelheid 1
Doe nu water in de mengbeker en en doe ook de linzen erbij.
Stel TM in:
10+ minuten / 100 °/ snelheid 1 en omgekeerd draaien
Uitrusting
Thermomix
4
van
2
stemmen