Ga terug
+ servings

Zuid-Afrikaanse bobotie

Ovenschotel uit de Zuid-Afrikaanse keuken
Passieve Tijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Ovenschotel
Porties: 4 personen
Calorieën: 545kcal

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 10 cl halfvolle melk
  • 10 cl slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie, waarvan 1 el om de ovenschotel in te smeren
  • 1 groene appel
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 3 laurierblaadjes

Instructies

  • Schil de uien en snij in kleine stukjes. Doe hezelfde met de appel.
  • Breek het brood in stukjes en laat die weken in de melk.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de olijfolie in een braadpan. Verwarm en doe de helft van de olie in de pan. Bak de uien enkele minuutjes aan. Voeg dan het gehakt toe en bak tot het rul is..
  • Haal het brood uit de melk. Bewaar de melk! Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Voeg currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, jam, en appel toe en bak nog een paar minuutjes verder. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren los met de melk en de slagroom. Roer de helft van dit mengsel door het gehakt.
  • Vet een ovenschaal in en doe het gehaktmengsel erin. Schenk de rest van het eiermengsel op her gehakt. Druk de laurierblaadjes erin en doe de bobotie 30 minuten in de oven.

Uitrusting

Oven

Voedingswaarden per Portie

Serving: 250gram | Calorieën: 545kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 28g | Vet: 42g
3.67 van 12 stemmen