2eetlepelsolijfolie, waarvan 1 el om de ovenschotel in te smeren
1groene appel
2eetlepelsabrikozenjam
50gramrozijnen
2eieren
3laurierblaadjes
Instructies
Schil de uien en snij in kleine stukjes. Doe hezelfde met de appel.
Breek het brood in stukjes en laat die weken in de melk.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de olijfolie in een braadpan. Verwarm en doe de helft van de olie in de pan. Bak de uien enkele minuutjes aan. Voeg dan het gehakt toe en bak tot het rul is..
Haal het brood uit de melk. Bewaar de melk! Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Voeg currypoeder, kurkuma, gemberpoeder, jam, en appel toe en bak nog een paar minuutjes verder. Breng op smaak met zout en peper.
Klop de eieren los met de melk en de slagroom. Roer de helft van dit mengsel door het gehakt.
Vet een ovenschaal in en doe het gehaktmengsel erin. Schenk de rest van het eiermengsel op her gehakt. Druk de laurierblaadjes erin en doe de bobotie 30 minuten in de oven.