Ga terug
+ servings

Kofta Curry

Indiaase gehaktballetjes met Curry bereid in een Slowcooker
Passieve Tijd1 uur 10 minuten
Totale tijd2 uur
Gang: Voorgerecht
Keuken: Indiaas
Porties: 4 personen
Calorieën: 825kcal

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 1 kg lamsgehakt
  • 250 gram aardappelen, gekookt en fijngeplet
  • 250 gram rode ui, fijn gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte groen chili
  • 25 gram Knoflook-gemberpasta
  • 2 eetlepels koriander, gehakt en voor de liefhebbers
  • zout, naar smaak

Voor de curry

  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 4 zwarte peperkorrels
  • 2 zwarte kardemompeulen
  • 150 gram rode uien, geschild en fijngesneden
  • 50 gram gember-knoflookpasta
  • 2 kleine tomaten, fijngesneden
  • 1 theelepel Garam Masala poeder
  • 0.5 theelepel rode chilipoeder
  • 0.25 theelepel kurkumapoeder
  • zout, naar smaak
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 125 gram water

Instructies

Maak de balletjes

  • Verwarm de oven voor op 150°
  • Meng in een grote kom het lamsgehakt, de aardappelen, de gesnipperde rode ui, het gehakte pepertje, de gember-knoflookpasta, de koriander en zout naar smaak.
  • Maak er nu 40 balletjes van. Leg ze op een licht ingeoliede bakplaat.
  • Plaats de gehaktballetjes vervolgens 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de curry

  • Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de laurierblaadjes, het kaneelstokje, de kruidnagels, de zwarte peperkorrels en de kardemompeulen toe. Wanneer de specerijen beginnen te knetteren, voeg dan de uien toe. Blijf roeren en bak tot de uien goudbruin zijn, ongeveer 7 minuten.
  • Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomaten toe en bak, onder voortdurend roeren, gedurende 10 minuten of tot de olie zich van het mengsel begint te scheiden.
  • Voeg de Garam Masala, rode chilipoeder, kurkuma en zout toe; Meng goed.
  • Doe het water en de yoghurt inde slowcooker en roer goed dooreen tot de yoghurt en het water volledig gemengd zijn. toe, Doe ook het braadpanmengsel in de slowcooker. Dek af en kook op hoog gedurende 30 minuten of tot de saus aan de kook komt.
  • Zet het vuur laag. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 35-40 minuten sudderen, of tot de gehaktballetjes zich goed vermengen met de specerijen en de saus engszins ingedikt is.

Notities

Als u laurierblaadjes gebruikt, scheur ze dan. Ze moeten vrij aromatisch, zoet en scherp zijn. Gebruik niet meer dan 1 of 2 blaadjes, anders krijgt het gerecht een bijtende en onaangename smaak. Verwijder altijd de laurierblaadjes voor het opdienen - het blad is niet eetbaar.

Voedingswaarden per Portie

Serving: 1portie | Calorieën: 825kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 54g | Vet: 55g | Verzadigd Vet: 18g
5 van 3 stemmen